Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Europská zelená tlačenka

Ignoruje realita EU nebo EU realitu? Nebo prostě jedou bruselští ouřadové podle plánu, který ignoruje realitu?

V poslední době se značně přemnožily různé aféry kolem globálního oteplování.  Napadlo jich už skoro  tolik jako sněhu o letošní zimě. Začalo to loni na podzim uniklými emaily z CRU, což efektivně a na poslední chvíli pohřbilo připravovaný Kodaňský monstrpojekt celosvětové daně, pardon kontroly emisí. A od té doby se to pěkně veze. I člověk, který se to snaží sledovat, má problémy to všechno zaznamenat.

Byly nalezeny závažné chyby nejen věcné, ale i v oplatňování vlastních pravidel celého toho procesu vytváření alarmistických zpráv IPCC. A to takové, že vznikají opravdu vážné pochybnosti o vědeckosti celého toho podniku. Byly zaznamenány neméně závažné systematické chyby v procesu výpočtů trendů světových teplot a to ve všech třech hlavních agenturách západu, které se tím zabývají. Že vzniká už závažné a podložené podezření, že byly teploty upravovány směrem nahoru pomocí poměrně sofistikovaného podvodu s daty, připomínajícím zfixlované účetnictví zkrachovalého Enronu do té míry, že se už v určitých kruzích začalo onomu environmentalismu nadávat "enronmentalismus".

Šéf CRU odstoupil. Šéf UNFCC odstoupil rovněž a byl nahrazen vysoce nepopulárním jihoafrickým politikem, který se podle všeho podílel ještě i na apartheidu. Což rozhodně nevypadá, že by se chtěla posilovat vážnost oné instituce OSN, ale spíše podtrhovat její fašistické rysy rýsující se na pláštíku hry na světovou demokracii.

Šéf IPCC, na kterého byly vytaženy zásadní věci co do možného konfliktu zájmů a podvodů s granty, se delší dobu naopak snažil tvářit, jakoby se nic nestalo. Avšak IPCC nakonec - zřejmě na podnět zděšených špiček OSN, která by tak zase mohla ztratit další část své pošramocené důvěryhodnosti a podpory - přece jen započal proces "kontroly škod" a oznámil nezávislý prý audit procesů v IPCC.

Probíhá vyšetřování britského parlamentu. Vynořily se další emaily, dokazující podobné praktiky jako v CRU i v NASA, k čemuž se přidaly důkazy, že tomu je tak nejspíše i v poslední z třetice klimaagentur NOAA, a že to je navíc zřejmě ono pravé "epicentrum" takového ohýbání dat o globálních teplotách, až to celé prasklo. A další emaily dokazující celkem jasně, že se významní klimatologové ještě v únoru pokoušeli o ubohý propagandistický protiútok, který ale neměl žádný moc vědecký základ. A tak dále a tak dále.

Všechny tyto aféry se doslova vrší na blogosféře a velmi často už pronikají i do populárních médií. Například i dříve velmi příkře pro-alarmistický britský levicový Guardian přehodnotil svou politiku, přestal říkat klimaskeptikům "popírači" po vzoru popíračů holocaustu a začal se konečně zajímat, jak to s tím oteplováním tedy je doopravdy. Ostatní britská média si už také delší dobu neberou moc servítky. Lidé jako Gore a Pachauri, kteří před ani ne třemi lety dostali za  propagaci onoho oteplování Nobelovu a další ceny, jsou naopak už celkem veřejně označováni skoro za podvodníky.

Al Gore, kterého si ještě před nedávnem Paroubek zval na právě probíhající sjezd socanů, nedorazil. Zřejmě má mnohem vážnější starosti, než se pokoušet přebarvit naši místní oranžovou na globální zelenou, která povážlivě bledne, či v Klausových intencích modrá, nebo spíše začíná na povrch rychle vycházet i politicky rudé jádro celé té blamáže.

Kongresmani v USA z obou hlavních stran se smáli, když jim Obama říkal cosi o "nezvratných důkazech klimatických změn" v tradičním projevu o stavu unie, a ona čím dál bezobsažnější fráze nakonec přišla zřejmě tak směšná i jemu samotnému, že se k nim v oné trapné chvilce sám přidal také. A to už je u tohoto politika přiblblých sloganů co říct.

Co více i bývalý šéf CRU Jones po nějaké době mlčení a prý úvah o sebevraždě veřejně prohlásil, že to slavné oteplování právě v posledních 15 letech - kdy probíhá celý tento cirkus strašením od roztátí ledovců a zaplavení přímořských velkoměst, jednou horkem jednou sněhem, jednou suchem, jednou vlhkem, které prý do Evropy vrátí malárii, až po vyhynutím naopak dobře prosperujících ledních medvídků - se nedá dokázat.

K tomu, aby toho nebylo málo, se množí důkazy, že díky velmi anomálnímu minimu sluneční činnosti může být naopak ochlazování to skutečné, co nás může v příštích desetiletích čekat a co může být skutečným problémem.

Zkrátka celá ona složitě a nákladně budovaná apokalyptická víra v globální oteplování s jasným základem v okultismu kolem tzv. New-Age, produkující či odcizující, jak se to vezme, už stovky miliard v zeleném byznysu a způsobující jen tak mimochodem jednu z největších ekologických a ekonomických katastrof v dějinách zvanou biopaliva, víra, do které tolik politiků investovalo značný politický kapitál - a že je to víra shledal po soudu v Anglii i Nejvyšší soud v USA - se hroutí tak rychle, že by to před půl rokem těžko někdo čekal. Má-li toto být onen "new-age" po pádu starých model, daří se to skoro dokonale. Jen ne v oněch intencích jak určité duchařské kruhy zamýšlely. Skoro to už vypadá, jakoby si oni přísloveční vegetariáni kousli do pěkného kusu pořádně nahnilého vepřového vydávaného na tomto trhu apokalyptických vizí za zeleninu.

O to více mě však zaráží politika čerstvě polisabonského Bruselu - který už veřejně ohlásil, že pravomoce vyplývající ze smlouvy hodlá prý využít maximálně a nastolit tak v Evropě úřednickou diktaturu, která se snad má pokoušet zachránit podobně jako víra v globální oteplování hroutící se eurozónu a státním bankrotem ohrožené země tzv. PIIGS - Portugalsko, Itálie, Irsko, Řecko a Španělsko. V onom předposledně jmenovaném k němu už došlo a v onom posledně jmenovaném to hrozí tak akutně, že už se objevují zprávy, že Německo už možná v hluboké tajnosti aktivovalo plán zpětného přechodu na německou marku, aby v případě lavinového efektu propadu výše zmíněných ekonomik, svázaných eurem, zachránilo, co se dá.

Evropská Komise ale navíc rovněž oznámila, že "uhlíkovou daň", jejíž protlačování bylo zřejmě na globální úrovni hlavním cílem vytváření onoho děsu z klimatické katastrofy způsobované prý emisemi CO2, bude dále prosazovat na evropské úrovni. A to i přesto, že je skoro už jasné, že zbytek světa se na ničem takovém už neusnese, neboť zřejmě uprostřed světové krize financí a důvěry v celý ten velevážně se leta tvářící vědecký humbuk přece jen zafungovaly ony zbytky rozumu a ekonomického pudu sebezáchovy. Takže by to bylo opravdu jen zavedeme evropské daně ber kde ber bez jakéhokoli  měřitelného ať už skutečného nebo domnělého dopadu na globální klima.

Proto bychom se měli hlasitě ptát, kam EU  svou zpozdilou politikou zavádění evropské daně z uhlíku míří. Je to skutečně "proti všem" (tedy kromě našich zelenavých zlatokopů co by zdanili i dejchání), nebo se prostě tlačí plán, který se někdy v určité fázi udělal, a ignoruje se realita, protože je potřeba odfajfkovat nějaké kolonky v té celé mašinérii formulářů, bez toho, aby se bral ohled na realitu a i když to je škodlivé? Vždyť to jen může dále zdražit už tak dost drahé energetické vstupy a už tak dost regulacemi dobrého a deregulacemi špatného těžce retardovanou ekonomiku jen dále ještě zpomalit.

A k čemu by měl onen výnos oné daně vlastně sloužit? Na další bez dotací tak nerentabilní větrníky apod. aby zelená korupce dále hezky vzvétala? Není to po skandálně doslova protlačení neúspěšné euroústavy přejmenované na Lisabonskou smlouvu za pomoci rozsáhlé politické korupce a v příkrém rozporu i s těmi zcela nejzákladnějšími demokratickými principy zase další podvod chystaný k ještě hlubšímu vyprázdnění kapes evropanů a socialistickému zdebilitování evropské ekonomiky a politiky?

Není už přece jen čas říci konečně dost a odebrat nedospělým bruselským rádoby státníkům jejich hračku, náš kontinent, protože už by nás ona hra na zelené kasíno, kterou zbytek světa už nesměle odpískává, opravdu mohla stát příliš? Nebo budeme dále tupě čekat, až nás rozvrat ekonomiky a morálky pod taktovkou rádoby státních plánovačů desetiletek z ulice zákona v Bruselu jako podobné podniky v minulosti dovede k nějaké té zase totalitě, chudobě či válce?

Psáno pro jubilejní stý WM magazín

Autor: Jan Zeman | sobota 13.3.2010 20:15 | karma článku: 25,73 | přečteno: 2302x
  • Další články autora

Jan Zeman

Proč bylo včera pozdě zrušit platnost průkazů "bezinfekčnosti" u nepromořených očkovaných

Nejen že už dlouho protiprávně diskriminují lidi s prokázanými protilátkami, ale začínají už vyhrožovat i jejich povinným očkováním. Přitom opravdu závažný a opravdu akutní problém je opravdu dost jinde než v neproočkovanosti.

24.11.2021 v 12:05 | Karma: 44,04 | Přečteno: 42792x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Uznávat či neuznávat protilátky?

Už od jara se u nás nejen v médich a na internetu ale i u soudů intenzivně diskutuje otázka, zda u nás uznávat nebo neuznávat pozitivní výsledek testu na protilátky proti onomu viru způsobujícímu onemocnění covid-19.

30.10.2021 v 8:00 | Karma: 44,07 | Přečteno: 8384x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Mask psychosis není zdravá aneb Houstone, máme v tom háček

Podle Prymuly "není údaj aktuálně nakažených nijak rozhodující" a podle Duška dokonce prý poslední audit českých koronadat, odhalující v nich zcela zásadní nesrovnalosti, prý nemůže mít vliv na jejich věrohodnost.

28.7.2020 v 21:00 | Karma: 26,71 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

USA: Statistika napovídá že republikáni mohou udržet většinu v obou komorách Kongresu

Není vůbec vyloučeno, že si Republikánská strana udrží většinu ve Sněmovně Reprezentantů a v Senátu je dokonce celkem pravděpodobné, že tam dokonce trochu posílí.

6.11.2018 v 19:08 | Karma: 14,59 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Kongres potvrdil D. Trumpa prezidentem USA

Kongres Spojených států certifikoval výsledek voleb a včera s konečnou platností potvrdil D. Trumpa prezidentem USA.

7.1.2017 v 7:47 | Karma: 29,89 | Přečteno: 697x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Trump dosáhl potřebný počet volitelů pro nominaci

Podle agentury Associated Press získal D. Trump už 1239 delegátů. Tím si zřejmě zajistil republikánskou nominaci ještě před posledním kolem primárek 7. června.

2.6.2016 v 8:24 | Karma: 25,09 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Trendy předpovídají vystoupení Británie z EU

Tak jsem si vzal výsledky průzkůmů k referendu o vystoupení Spojeného Království z EU za poslední rok a vyšlo mi toto:

7.5.2016 v 12:22 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1595x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Trumpův trumf

Všechna média si samozřejmě ráda rýpnou do frontrunnera Trumpa, protože to přináší rozhodující rozdíl ve sledovanosti. O tom, zda volby může vyhrát nebo vyhraje, to nevypovídá víceméně vůbec nic.

27.3.2016 v 17:01 | Karma: 21,23 | Přečteno: 997x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Důkaz: MH17 mohl být zničen z území vzbouřenců

Americká tajná služba i Ukrajinská vláda dost dobře mohly mít pravdu, že Malajské letadlo mohlo být zasaženo raketou systému BUK vypálenou z území vzbouřenců. Paradoxně to celkem jednoznačně vyplývá ze satelitních snímků zveřejněných v pondělí ruským ministerstvem obrany.

26.7.2014 v 7:00 | Karma: 28,79 | Přečteno: 2657x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Kolik Ukrajina zaplatí Rusku za okupaci Krymu?

Západ křičí na všechny strany okupace. No jo, ale koho kým? A kdo komu má vlastně platit? A kolik?

11.4.2014 v 9:00 | Karma: 26,53 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Nehoráznost

Tak prý je znovupřipojení Krymu k Rusku něco jako obsazení Sudet. Je vůbec možné, že notabene německý politik něco takového vůbec vypustí z úst a ještě mu další na západě pochvalně přizvukují?

5.4.2014 v 12:15 | Karma: 26,94 | Přečteno: 1047x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Krym se odtrhl, no a co?

Podle propagandistů je to celé nefér kvůli údajné okupaci. Kde byli, když byly volby v okupovaném Iráku nazývány "triumfem demokracie" - ptá se jeden z kandidátů na americký prezidentský úřad v posledních volbách Ron Paul.

31.3.2014 v 21:00 | Karma: 30,10 | Přečteno: 1094x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Některé zajímavosti z historie Krymu

Poslední události okolo Krymu jsou dobře známé, napadlo mě tedy podívat se dále do minulosti, zda z ní lze vyčíst logiku a smysl toho, co se nyní událo.

27.3.2014 v 16:20 | Karma: 27,22 | Přečteno: 2881x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Krym z pohledu nerusofila

co se stalo: provokatéři zneužili oprávněné nespokojenosti lidí se zkorumpovanou vládou, destabilizovali Ukrajinu, a tak historicky a demograficky drtivě ruská oblast využila práva sebeurčení a přešla ke stabilnějšímu ruskému sousedovi. Nevidím žádný racionální důvod, proč by z takové lapálie měla být třetí světová.

21.3.2014 v 23:00 | Karma: 44,29 | Přečteno: 8747x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Známky ochlazení

Zejména v anglicky mluvících zemích bylo mnoho rozruchu kolem analýzy, kterou Kevin Cowtan a Robert Way snížili údajnou předpojatost dat o globální teplotě HadCrut4 směrem k ochlazování, a to prý tak, že chybějící údaje, zejména v polárních oblastech, doplnili družicovými daty UAH o teplotě dolní troposféry. Mě něco takového přišlo absurdní, a protože mám zlomené žebro a nemůžu nic moc dělat, tak jsem se tomu rozhodl podívat trochu na zoubek.

7.12.2013 v 20:18 | Karma: 17,40 | Přečteno: 985x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Jan Zeman

IPCC dává zpátečku

V našich médiích celkem ticho po pěšině, ale po světě se už objevují detaily z nejnovější zprávy o klimatu. A zdá se, že se váhavě začiná uznávat, že věci se mohou mít i podstatně jinak, než se nám dosud vehementně tvrdilo.

16.9.2013 v 18:05 | Karma: 29,60 | Přečteno: 1522x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Chtějí senátní žalobci zrušení EU?

Protože jsem byl vyzván podělit se o své postřehy i k textu oné slavné žaloby Senátu na V. Klause, tak si dovolím ještě pokračování ve svém velezrádněhumoristickém právičářském seriálu.

23.3.2013 v 9:30 | Karma: 24,31 | Přečteno: 815x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Žádné globální oteplování způsobené člověkem II.

Protože jsem dostal jeden zajímavý obrázek jako ohlas na můj předchozí článek. Dovolím si tedy pokračování.

18.3.2013 v 4:15 | Karma: 18,36 | Přečteno: 1182x | Diskuse| Politika

Jan Zeman

Žádné globální oteplování, natož způsobené člověkem

Může jeden jediný obrázek udělat hlupáky z těch celých armád podvodníků po celém světě typu Al Gora, leta nás pro svůj tučný zisk oblbujících onou pateórií o globálním oteplování způsobeném prý našimi emisemi kysličníku uhličitého?

17.3.2013 v 1:50 | Karma: 26,51 | Přečteno: 1602x | Diskuse| Věda

Jan Zeman

Klause nelze stíhat aneb kdo tady ohrožuje právní stát

Debaty, zda se V. Klaus dopustil velezrady či ne, jsou víceméně zbytečné. Názory na to mohou být pouze politické. A i kdyby se jí dopustil, nelze ho již za velezradu stíhat, odsoudit a potrestat, protože už není prezidentem.

15.3.2013 v 15:15 | Karma: 23,40 | Přečteno: 762x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.