Diskuse

Žádné globální oteplování, natož způsobené člověkem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příroda docela dobře fungovala do té doby než se objevil vědec se svými zkumavkami a jeho realizační tým - politik a obchodník.

Země funguje tak jak má fungovat a člověk tu není od toho, aby modifikoval klima,  počasí nebo organismy. Jednak na to nemá a za druhé se nemá s rát do věcí, kterým nerozumí.

0 0
možnosti

Takže dlouhodobé ustupování ledovců na všech možných zeměpisných šířkách je nejspíš příznak globálního ochlazování. :-)

0 0
možnosti
Foto

leda byste to svým tělem oteploval

0 0
možnosti

Průměry jsou jako vždy ošidné. Oteplování přesto průkazné. Příčiny oteplování přírodními cykly přesahují vliv člověka řádově v čase i množství. Distribuce tepla na různých částech planety se při stejném průměru v celku může radikálně měnit i při zachování průměru a navíc se atmosféra planety chová jako dynamický systém se snahou o zachování rovnováhy do bodu, kdy se skokově mění na jiný level. a to se může stát při narušení pravidelné distribuce tepla mořskými a vzdušnými proudy, v momentě vyrovnání teplot na kritických místech během velice krátké doby. K tomu může velice přispět i podíl CO2 a následně vodní pára. Doby ledové, předcházely většinou krátká a výrazná oteplení a následovaly výkyvy teplot podle křivky tlumených kmitů.

1 0
možnosti

Pokud mluvime o prirozene variabilite systemu, ano ta je velka a mnohdy, v nekterych jednotlivych analyzach, prakticky znemoznuje detegovat existujici antropogeni vliv. Mohla bych sem vlozit x odkazu na dalsi vedecke publikace, ale pro zjenoduseni: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_opinion_on_climate_change

0 0
možnosti

Jo hochu to slíznete! Ta Havlova "pravda a láska" se do vás pustí raz dva.

6 3
možnosti

J80a42n 62Z19e47m51a57n

17. 3. 2013 20:38

Jo to holt se už nedá nic dělat. Měření jsou měření a vodorovné čáry jsou holt vodorovné čáry. Jsem jen zvědav jakými virtuálními pamodely z nich zase budou dělat ty hokejky či jakým zase pavědeckým výplodem je uvedou do kýžené kladné korelace s tím vývojem obsahu CO2 v atmosféře. Já když vidím ten graf, tak teda chápu, že někteří nazývají ty oteplátory sektou, ono to credo quia absurdum koneckonců nevyznávají ani katolíci.:-P

0 1
možnosti

Hnutí kolem globálního oteplování samozřejmě není vůbec o přírodě a planetě. Jde o prachy , které je potřeba vylomit z občanů- za dražší energie, za dražší technologie, za dražší auta co šetří CO2 ... a jiné zelené blbosti. Prachy, prachy, prachy a my jsme ti blbečci, co platíme a platíme.

Někteří z nás ještě k tomu radostně.

Planeta a lidstvo má jiné problémy, ty se rozhodně neřeší pro jistotu vůbec. Nejde totiž z nich udělat busines.

9 1
možnosti

Tenhle problem se bohuzel znacne politizoval, zacali do toho mluvit lidi, co o tom nic nevedi,coz vedlo predevsim k polarizaci nazoru, protoze pouze odbornici vidi, jak jsou zmeny klimatu komplexni a navic prostorove nehomogeni. Problem diskuzi o klimatickych zmenach je, ze jsou casto tyto zmeny definovany jako zmeny vyhradne antropogenni (ano, pak je jednoduche neco takove vyvracet), ale samozrejme priciny jsou jak antropogenni tak prirozene. Dalsim problemem je, ze obe skupiny kladou duraz na ty argumenty, ktere jim vyhovuji a blizsimi souvislostmi se nezatezuji. O vyznamnem vlivu cloveka na oslabovani klimatickeho systemu pochybuje opravdu jen minimalni procento odborniku. Slysela jsem krasne prirovnani, ze zhruba stejne procento vedcu veri, ze HIV nezpusobuje AIDS.

2 0
možnosti

Vite, ono to te planete chvili trva. Nereste grafy, ktere zacinaji v roce 1997 :) a ctete vice clanky, ktere pisou lide, co tomu rozumi:)

0 0
možnosti
Foto

Leničko, ten mnohem důležitější plyn, který ovlivňuje teplotu naší planety, ten se jmenuje vodní pára. H2O jinak řečeno, ale voda se nedá zdanit, tak se tiše ignoruje. O ničem jiném to není.

3 1
možnosti

Zdroj: Nature 484, 2012: Global warming preceded by increasing carbon dioxide concentrations during the last deglaciation. Abstract:

Thecovariation of carbon dioxide (CO2) concentration and temperature in Antarcticice-core records suggests a close link between CO2 and climate during thePleistocene ice ages. The role and relative importance of CO2 in producingthese climate changes remains unclear, however, in part because the ice-coredeuterium record reflects local rather than global temperature. Here weconstruct a record of global surface temperature from 80 proxy records and showthat temperature is correlated with and generally lags CO2 during the last(that is, the most recent) deglaciation. Differences between the respectivetemperature changes of the Northern Hemisphere and Southern Hemisphere parallelvariations in the strength of the Atlantic meridional overturning circulationrecorded in marine sediments. These observations, together with transientglobal climate model simulations, support the conclusion that an antiphased hemispherictemperature response to ocean circulation changes superimposed on globallyin-phase warming driven by increasing CO2 concentrations is an explanation formuch of the temperature change at the end of the most recent ice age.

0 1
možnosti

Zadal jsem si do google aby mi našel obrázky na heslo "global temperature graph" a všude kde je na osách rok a teplota vidím  strmě rostoucí křivky. To si mám vysvětlit jak?

2 0
možnosti

J61a27n 77Z28e45m93a93n

17. 3. 2013 2:47

Nevím, co jste přesně našel, takže se k tomu těžko mohu vyjádřit.

Nicméně ten graf, který je v článku, je zkonstruován z oficiálních dat hned z několika oficiálních organizací zabývajících se měřením globálních teplot.

O co mi šlo při jeho konstrukci bylo zjistit, pro jakou periodu ode dneška nazpět je trend globálních teplot z toho kterého datasetu vodorovný tj. beze změny. Vyšlo mi hned ze 6ti oficiálních datasetů + toho, který vede WFT, jak ze souše z pozemních i družicových měření, tak teploty oceánu, že rovný je nejméně za posledních 12 let a u vícero datasetů i za posledních 16 let. Korelace s vývojem obsahu CO2 v atmosféře je tedy nejméně v periodě posledních 12 let nulová a v kratší periodě dokonce záporná. To by celkem velice robustně napovídalo, že CO2 emise nemají žádný měřitelný vliv na globální teplotu.

3 1
možnosti