Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

".....využila práva sebeurčení a přešla ke stabilnějšímu ruskému sousedovi. Nevidím žádný racionální důvod, proč by z takové lapálie měla být třetí světová."

No to bych radsi byt Vami vubec nezverejnovala.  Jake pravo na sebeurceni?

0 1
možnosti
JZ

J10a74n 24Z33e58m72a21n

29. 3. 2014 20:14

Klidně budu zveřejňovat co uznám za vhodné, to za prvé.

Podřízení Krymu Kyjevu sovětskou mocí  - po předchozí hospodářské katastrofě, kterou tam způsobili zejména vysídlením Tatarů a poválečným zrušením autonomního statu v rámci RSFSR bylo jasně nelegitimní od samého počátku - už vzhledem k jeho demografii.

Krym vyhlásil nezávislost už záhy po rozpadu svazu v r. 1992 a Kyjev tam na to několikrát zakázal referendum o samostanosti a opakovaně odmítl jak autonomii tak nezávislost respektovat, stejně jako pak v r. 1995, kdy zrušil Krymskou ústavu, úřad prezidenta, zastoupení menšin v parlamentu a uvalil na Krym přímou správu prezidentem Ukrajiny, jakož zakotvil naprostou legislativní nesvéprávnost za pomoci hlavy X (které by spíše slušelo číslo XXII) Ukrajinské ústavy, kterou si k pacifikaci nechuti Krymu nadále zůstávat ve svazku s ní v r. 1996 narychlo schválila a kterým vpodstatě de-fakto znovu zrušila jeho autonomní status.

Není tedy divu, že převážně ruskojazyčný Krym (ruštinu jako mateřský jazyk tam má podle cenzu 77% obyvatel), využil současného chaosu a společných zájmů s Ruskem a rozhodl v referendu o vyvázání ze svazku s Ukrajinou. Pokud člověk není zmasírován propagandou (ať už z té či oné strany) přijde mu to naprosto logické a jedná se jasně o legitimní uplatnění práva sebeurčení (pokud nevíte, co to je, přečtěte si něco o Chartě OSN, či Mezinárodním paktu o politických a občanských právech, snad pak zjistíte, že se jedná o zcela základní právo legitimizující národnostní princip státu a umožňující lidem zvolit si takovou vládu a příslušnost k takovému státu, který vzhledem ke své národnosti uznají za vhodný.)

0 0
možnosti

Děkuji za pravdy, které jste uvedl. 

Média zmanipulovala i mnoho jindy myslících. 

Podle mého názoru jste to popsal skvěle!

10 1
možnosti
Foto

I53v78a13n 87M83a26r54e38k

23. 3. 2014 7:27

!! KARMA! R^ R^ R^ A to nejsem "Rusofil" a na rozdíl od většiny zdejších "odborníků na cokoli" jsem  r.1968 zažil na vlastní kůži ! !!

4 1
možnosti
VB

Ja jsem to zazil take, ale nejak si pletete pojmy z dojmy. Presneji receno, verite tomu, co vam ceska televize naserviruje.

0 1
možnosti
Foto

Opravdu nestranný pohled-:-/ Tohle individum že není rusofil,ale vlastenec-uff-asi s bydlištěm v děrevni Puťjatino.:-P

3 7
možnosti
JJ

J48a29n 41J36o66š66t

23. 3. 2014 7:19

Chápu .... myšlení vlastní hlavou bolí, ale papouškovat to, co mě někdo tlačí do hlavy je jednodušší. Na takových lidech stál socialismus a jak je vidět ani dnes se naši " demokratičtí vládci" bez nich neobejdou.

P.S. Největším paradoxem je. že ještě tito lidé mají žaludek všem okolo nadávat do bolševiků:-/.

7 0
možnosti
PZ

Tohle je tak nerusofilní, že tu máte veškeré pozitivní komentáře od většiny našich profláknutých příslušníků rusofilní páté kolony - a ty vaše první dva odstavce by klidně mohly situaci na Ukrajině popisovat ve Velké sovětské encyklopedie.

5 6
možnosti
MD

chlapče, chlapče,jsi  studovaný i,ale něco ti chybí,selský rozum,

7 9
možnosti
KS

Nějak jste zapomněl na tu smlouvu mezi Ukrajinou a Ruskem o nedotknutelnosti ukrajinských hranic. Rusové taky mohli chránit Rusy na Ukrajině po dobu nepokojů a až se situace uklidní, mohli zase jít. Ale proč Krym připojovali k Rusku? A proč chránili Rusy jen na Krymu a ne na celé východní Ukrajině? Protože se bojí, že by jejich námořní základna skončila na území EU a NATO.

9 4
možnosti
Foto

I30v51o 75C59i84l92i73c64h

22. 3. 2014 21:08

Tak samozřejmě, že se Putin bojí, že by jejich námořní základna skončila na území EU a NATO. Proto to chápe jako ohrožení.

7 5
možnosti
Foto

Článek, který míří přesně na komoru. Politikové typu pana Zaorálka by si jej měli dát pod polštář a někdo dospělý by jim jej z něho měl číst před spaním. Děkuji, tuplovaná karma R^R^

9 9
možnosti

Ehm. Nejsem rusofil, ale obdivuji Rusy a Putina. To mi připomíná řecké politické strany které se tak pilně označovali za pravicové ;-D

Evropa si samozřejmě porážku přizná a nechá to na pokoji. Tudíž agresor bude vědět, že mu to projde a zaútočí znovu. Proto není v zájmu západního světa kompromis, ale tvrdá reakce která odradí další útočníky. Ono se totiž vyplatí, i za cenu dočasných ztrát, stát si za svým. Budoucí potenciální agresoři totiž budou vědět, že za své chování zatraceně zaplatí.

Společná křesťanská morálka je blbost. Západní státy vychází mnohem lépe s Indií či Japonskem, než s Ruskem.

Zmínka Zemana mě dorazila. Rusofil, vožrala, totálně nesoudný člověk podporující korupci a jakoukoliv formu zaprděnosti. Vážně, exemplární případ politika pro tento stav.

10 5
možnosti
JZ

J26a87n 20Z39e61m92a18n

23. 3. 2014 1:48

agresor? nebylo podle vasi logiky take ono znovusjednoceni Nemecka zla agrese zleho komunistickeho DDR a jeho kriminalnich emigrantskych zivlu proti poklidne zdi chranici nase hodne eurosojuzni spojence s americkou policejni demokracii na vecne casy a nikdy jinak, kteri ted pro nas chteji to nejnej a andela nejvic? Ale mate pravdu, sveho casu Nemecko skutecne vychazelo s Japonskem skvele...R^

1 3
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.