Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Chlape tys to vystihl.R^R^R^R^R^R^R^

2 6
možnosti
MB

Bohužel jsou pochopitelné pohnutky všech zůčastněných stran. Držet palce jen jedné straně nelze....

7 0
možnosti
JZ

J61a29n 90Z89e35m91a72n

22. 3. 2014 18:32

Přesně tak. Velmi dobrá poznámka. Všechny zůčastněné strany mají nějaké zájmy, pohnutky je prosazovat a osobité cesty a způsoby jejich prosazování. V dané situaci jde především o to tyto zájmy pokud možno konfrontovat jinak než politikářskými výhrůžkami, kontraproduktivními jednostrannými opatřeními nebo dokonce násilím. To je úkolem skutečné politiky hodné toho jména.

5 0
možnosti
MB

R^ hlas rozumu v dnešní hysterické atmosféře.

11 4
možnosti
Foto

Jasný a realistický popis situace i možných scénářů vývoje. Karma a palec nahoru.R^

11 2
možnosti
PF

P10e18t36r 38F81o71j46t15í40k

22. 3. 2014 10:39

R^Myslím, že začátkem toho přiznání prohry bude výsledek voleb do europarlamentu

8 0
možnosti
Foto

R^ Hned se pozná, kdo má něco v hlavě. V závěru článku příjemné překvapení a otázka. Jen se obávám, že takový "západní" politik, který veřejně přizná chybu Západu a bude chtít uklidnit vztahy, bude davem překřičen. Zeman si to asi netroufne, je příliš svázán s EU. I když, člověk nikdy neví.

7 4
možnosti
VB

Střízlivý pohled na věc, jak blogera tak většiny komentářů, bohužel námi volená vlezdobruselistická politická elita má jiný názor.Ano a vše směřuje k tomu, že původní Evropské obyvatelstvo se začne bránit silou, před nájezdnickými hordami jak z jihu tak východu, je to tragedie co se již nyní děje ve Španělsku a Itálii, ty tisíce ekonomických povětšinou islámských imigrantů, a zase ta naše elita chce další ze Sirie, toto fakt nemůže dopadnout dobře, nevíme si rady s nepřizpusobivými, a chceme plevelit zemi dalšími a dalšími.

9 0
možnosti
MM

Ano, souhlas, jen s jednou poznámkou - nevidíte žádný důvod k válce. Já jich vidím několik. Nejen kvůli Ukrajině a Krymu. Ty, doufám, jsou jen posledním varováním. Do deseti let začně být (nejen) Evropa zmítána sociálními a etnickými nepokoji. O0byvatelé chudých států z jihu budou mít mnohem větší tendenci k migraci na relativně prosperující západ. Bude pokračovat islamizace (nejen) Evropy. Obyvatelé jižních států budou mít tendenci migrovat i kvůli narůstajícímu suchu na jihu. A světe div se, kvůli vodě vypuklo již mnoho válek.

Jestliže bude mít EU (jako že má) stejnou tendenci vměšovat se jinde jako USA, jestliže zásadně nepřitvrdí imigrační politiku, jestliže bude dále slepě rozdávat těm zemím, co jsou před krachem jen díky tomu, že dosud vedly nesmyslnou sociální politiku rozdávání, jestliže se dál buxde svět silou vměšovat do arabského světa, pak tu do 20 ti let válka bude. Možná dřív.

Jestliže EU "obsadila" tři bývalé ruské republiky a měla snahu obsadit čtvrtou, zásadní a "vysunout" se tak proti Rusku stejně, jako s Řeckem proti Turecku, nedivme se, že se Putin chopil příležitosti a získal strategický Krym. Ostatně, vždyť dění na Ukrajině nastartovala svými sliby právě EU.

Vzpomeňme jen na Špidlovu mediální masírku za státní peníze a kampaň ANO pro vstup do EU. Sliby blahobytu, zemědělci pěstující fialky, důchodci užívající si ve Španělsku. Inu, jakpak to dopadlo?

A stačí si k tomu přidat snahu o likvidaci politických stran a jejich nahrazení "nestranickými" a "nezávislými" populisty be politické "minulosti". Samozvaných spasitelů, co již dnes brnkají na strunu nacionalismu. Jedinci, mnohem snáze financovanými kmotry, než složitě a pracně a draze financovanými politickými stranami. Hitler byl taky na začátku sám a stačilo mu populisticky a nacionálně promluvit na pár schůzích a podívejte se, jak to dopadlo.

Takže, bohužel, válka bude. Začne to občanskou a pak........

17 2
možnosti
JZ

J65a33n 15Z93e65m66a57n

22. 3. 2014 2:12

Víceméně souhlasím, nicméně myslím, že je stále dost času na to uvědomit si tento neblahý vývoj a čelit mu. Islám osobně považuji za menší problém, než import triád a vůbec východoasijského typu morálky, naprosto neslučitelným se západním etosem. Vměšování do arabského světa bude trvat jen do té doby, dokud bude disponovat vitálními zdroji pro západní technologickou civilizaci. Samozřejmě jsem a vždy jsem byl proti vměšování hrubou silou, už jen protože často stojí více, než by stál obyčejný poctivý obchod. Viz Irák. Radikální islám je samozřejmě i produktem právě onoho ambivalentního prosazování západních zájmů a kontroly namísto vytváření nových zdrojů za pomoci toho, v čem je západ skutečně silný - výzkumu a vývoje. S technologiemi, které byly na úrovni výzkumu vyvinuty v USA už v 60. letech, ale nikdy nedotaženy do komerční fáze a nikdy nenasazeny, lze řešit jak problémy vody, tak problémy s čím dále větším nedostatkem fosilních zdrojů. Namísto toho např.  právě v USA závažně ohrožují své zdroje vody tzv. frackingem a nyní tento nebezpečný fenomén chtějí přenést i na evropskou půdu, která si se svou hustotou populace v žádném případě nemůže něco takového dovolit. Víceméně mám za to, že dlouhodobé udržení technologické civilizace a její další rozvoj a rozvoj životní úrovně, který jediný se ukázal účinný v zastavení růstu populace má šanci pouze pokud dojde k vývoji a využití jaderných technologií 4. generace a zastavení další demoralizace společenských hodnot za použití ideologií tzv. multikulturalismu. Naopak by bylo žádoucí onu západní kulturu posílit právě sbližováním s Ruskem, které se zdá této ideologii zatím víceméně úspěšně čelit.

Že se Putin chopil příležitosti je jen jedna strana mince, osobně si myslím, že to bylo oboustrané - i Krym se chopil příležitosti vyvázat se z chudé, rozhárané a nestabilní Ukrajiny, neboť v rámci Ruska se nepochybně stane relativně bohatou oblastí, do které bude směřovat rozsáhlý turismus, účinně Ruskem chráněný a rozvíjený.

15 1
možnosti
JF

Na první pohled to, co píšete má logiku. Ale! Je někde záruka, když tak rychle, šikovně a "chytře" využil Vladimír Vladimírovič problémy sousední země k schramstnutí části jejího území, že ta samá "lapálie", jak píšete, s podobným scénářem, nebude pokračovat v některé další, zatím sousední zemi?

Docela se obávám, že nikoli. Je znám Putinův výrok, že rozpad CCCP byl největší geopolitickou tragédií století a rovněž jsou známy jeho ambice o vybudování mocného Euroasijského svazu...

6 8
možnosti
MS

Jaroslave, dokážete takto z hlavy porovnat, co je deklarativní doktrínou EU ve srovnání s doktrínou EAS?

4 2
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.