Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Krym se odtrhl, no a co? Myslím s, že tento titulek popisuje vše. Protože to nebylo v zájmu nebo v záměru EUEU a jejích slouhů - EuroHujerů, pseudohumanistů, kavárenských intelektuálu, nemakačenků, jedním slovem havloidů, tak jsou z toho diplomaticky řečeno na prášky. Ve skutečnosti by nejraději snad humanitárně bombardovali snad Moskvu. Člověku racionálně myslícímu, tolerantnímu k názoru druhých, je to skutečně jedno, zda se Krym trhnul (a nebo ne).

2 0
možnosti
JZ

J33a97n 15Z35e21m43a51n

1. 4. 2014 15:16

No já jim to přeju, usilovali o to dlouho. Nejsem si pořád úplně jistý jestli se nedostanou z deště pod okap, ale věřím, že vědí, co činí.

Naši lokajové holt musí zobat svou píseň z ruky toho či onoho, ostatně si to v tom parlamentu slavně odhlasovali a nechali potvrdit ústavosoudem a že ty jejich výplody už nikoho zase moc nezajímají a většina lidí to moc nebere vážně? No, jak říká rčení z jedné slovenské pohádky: Král je ten, kdo má pravdu ...

0 0
možnosti
PV

R^Vidím to velmi podobně. Na Krymu si žijí v pohodě a mimořádném klidu, který jim přineslo Rusko. To, že se nám to nelíbí, nebo vlastně, že se to nelíbí pravdoláskařům, to je tedy absolutně nemusí trápit. 

A ten kontext s americkou okupací několika desítek států, kde dosadili tzv. demokratúru, to jste napsal celkem trefně. Jen bohužel musíte být připraven taky na to, že vás místní chytrolíni nazvou komunistou. A budou i urážky, to mi věřte, už čekají za bukem...:-) Vsadím boty!

6 1
možnosti
JF

Ses nějak rozepsal, šamane:-PPan Zeman, na rozdíl od tebe komouš není...

1 2
možnosti
JH

Ono jde také tak trochu o to, jestli chceme žít v byť nedokonalé demokracii nebo v dokonalé asijské despocii. Pokud jsem založením demokrat, nemohu mít prostě z rozpínavosti Rusů radost. A co se dělo v Kosovu nebo jinde s tím nemá vůbec nic společného. Já si pamatuji jejich tanky, jak projížděly naším městečkem. Mladí se tomu mohou stokrát smát, ale ony se takové katastrofy opravdu dějí. A pak je pozdě na nářek.

3 2
možnosti
JZ

J86a23n 61Z71e52m20a53n

31. 3. 2014 23:55

Já si také pamatuju ruské tanky, ačkoli z doby značně později než okupace 68, a také jednoho ruského vojáčka na Šumavě, co zoufale utíkal na západ a ani pořádně nevěděl, kde je a kterým vůbec směrem se má vydat. Jak dopadl nevím.

Osobně se právě bojím, že pokud by se měla opakovat ona polarizace typu studené války, hrozí nebezpečí, že se Rusko bude orientovat na východ a místo dalšího sbližování se západní civilizací nabere odtamtud další dávku východoasijské despotické morálky.

1 1
možnosti
JF

Já bych neřekl, že se odtrhl. On byl odtržen...

3 3
možnosti
LN

..vzal jste mi to z huby...eh ..z klávesnice...

1 1
možnosti

31. 3. 2014 21:56

To je opsáno z nějakých novin z 1938?

1 4
možnosti
JZ

J34a61n 15Z21e19m32a92n

1. 4. 2014 0:32

jasně, opsal jsem to doslovně z utajeného čísla Vlajky od Ryse-Rozsévače:-P

3 0
možnosti

Taky to tak vidím.  Naše hysterie je trapná hlavně s ohledem na  krvavé Kosovo.

Buďme rádi, že to Rusové zařídili bez masakru, a přejme lidem na Krymu, ať jsou v pohodě  :-)

11 2
možnosti

Abych zbrzdil Vaše nadšení, příliš v souladu s mezirodním právem a smlouvami o Společenství nezávislých států to odtrhnutí nebylo. A Rusko, pokud se nějak nedohodne s Ukrajinou, může v budoucnu na ten fait accompli ještě jednou těžce doplatit.

2 3
možnosti
JZ

J15a89n 13Z62e27m22a14n

31. 3. 2014 21:53

Osobně si myslím, že západ na destabilizaci Ukrajiny, vynesení ultrapravicových radikálů k moci, zásadnímu narušení celkem ne už špatných vztahů s Ruskem a případné další eskalaci, která by nepochybně vedla k dalšímu utužení jeho spojenectví s Čínou a dalšími asijskými státy...také.

2 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS