Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a10r72a 21R77a94n38k

2. 6. 2016 18:19

Znam Vas nazor a vazim siho.....neni vsak jeste vsem dnum konec a Gary Johnson se zda rozumnym a neni zadna nerizena strela:-)

http://fivethirtyeight.com/features/pay-attention-to-libertarian-gary-johnson-hes-pulling-10-vs-trump-and-clinton/

0 0
možnosti
JZ

J57a50n 97Z35e49m48a47n

3. 6. 2016 17:56

Tyto průzkumy preferencí na americké prezidentské volby nejsou moc spolehlivé, protože ten systém volby je relativně složitý zahrnuje 50 států a jde ve výsledku o množství volitelů electoral college. Primary model je spolehlivější, protože primárek se zúčastňují miliony voličů. Takové množství respondentů a jejich skutečné volební chování žádný průzkum preferencí nemá ani vzdáleně. Osobně jsem celkem přesvědčen, že bývalý republikán Gary Johnson (který v minulých pr. volbách získal necelé 1 procento hlasů) ať už má nyní preference v průzkumech jakékoli, nezíská volitele ani jednoho a jeho šance na zvolení se limitně blíží nule. Ostatně proto také existují Libertarians for Trump, protože to je asi tak jediná cesta, jak dosáhnout, aby jejich hlasy nepřišly úplně vniveč.

0 0
možnosti
JC

Nás se to vůbec netýká.

Pro většinu občanů USA jsme neviditelní. Ať už jim bude vládnout ten či onen, pro nás to vůbec nic neznamená.

0 0
možnosti
JZ

J44a77n 44Z86e58m92a28n

2. 6. 2016 17:40

Trump má tři děti, které jsou napůl češi - Donalda, Ivanku a Erika. Výsledným efektem by tak naopak mohl být řekněme speciální vztah amerického prezidenta k České Republice.

0 0
možnosti
JC

Evropa potřebuje USA silné, jinak jí v budoucnosti nebude mít kdo přijít na pomoc. A že pomoc bude potřebovat, je jisté. Doufám, že Trump zvítězí a učiní Ameriku opět silnou. Takže:

"....hej strejdo za tou velkou louží, ty víš, co lidská srdce souží, co se vypůjčí to se vrací, vrať nám civilizaci."

(Pro ty mladší: je to citát z jednoho písničkového textu V+W.)

2 2
možnosti
MN

Clintonová je jistota, Trump je naděje.

Clintonová je jistota, že USA budou pokračovat ve své politice jediného samozvaného hegemona na téhle zeměkouli, který si osobuje právo instalace svého způsobu společenského zřízení i za cenu nových válek.

Trump je naděje, že Putin konečně dostane partnera, se kterým se bude moct dohodnout na bázi "já pán, ty pán" na ukončení konfliktů, válek, sankcí a na spolupráci a vzájemném respektu. Trump může pomoct znovu nastolit rovnovážný multipolární svět.

2 1
možnosti

Za posledního normálního prezidenta USA osobně považuji BillaClintona (i přes některé mediálně propírané aféry, které ale řešily spíš jehoosobní život). To co předvádí Obama, o mladém Bushovi v minulosti ani nemluvě,je hrůza – loutky bez vlastního názoru, o Bushovi navíc existuje bezpočetvtípků, které narážejí na jeho zjevně nijak oslnivou inteligenci a v podstatěnulový důvtip.

Snad budou mít za oceánem po letech zase prezidenta s vlastnímnázorem a nějakou invencí, i když v případě Trumpa si myslím, že se mělobjevit tak před deseti lety. Jinak předpokládám, že první prezidentka zvolenanebude, byť už před lety byl v USA natočen TV seriál stejného názvu, s GinouDavisovou v hlavní roli;-)

2 0
možnosti
JR

J98a14n 81R84á50ž

2. 6. 2016 20:54

Clinton měl obrovské štěstí, že byl prezidentem v době, kdy vše fungovalo, nikdo nehrozil moc zbraněmi, Čína byla ještě slabá a nedržela za biliony dolarů Americké dluhopisy, a zatím se neprojevily následky jeho šílené utopie, že každý Američan (,bez ohledu na příjmy) má právo vlastnit dům. Rusko bylo stabilní a nijak neohrožovalo světovou dominanci USA, Al Kaida se tvářila spíše jako kamarád USA a nc nenaznačovalo, že nějací její fanatici zbourají dominantu New Yorku. Myšlenka vzniku Islámského

státu byla naprostá utopie, se kterou se nemohl vytasit ani největší islámský fanatik aby se nezesměšnil a tak mohl klidně Clinton zarazit plán CIA na eliminaci Usáma bin Ladina, kterou CIA plánovala provést zároveň s likvidací jeho výcvikového tábora v Súdánu.

Clinton byl prostě klikař, který si mohl dovolit bez následků i aférku s Levinskou, protože se ve světě nedělo nic tak vážného, aby to musel řešit nějakým krizovým způsobem.

Američané nebudou volit lepšího z dobrých kandidátů, ale budou se rozmýšlet mezi špatným a horším. A je v zájmu i Evropy aby se rozhodli dobře.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS