Kongres potvrdil D. Trumpa prezidentem USA

Kongres Spojených států certifikoval výsledek voleb a včera s konečnou platností potvrdil D. Trumpa prezidentem USA.

Navzdory víceméně zcela bezprecedentní snaze odcházejícího režimu zpochybnit výsledek proběhlých voleb - počínaje neúspěšným pokusem změnit výsledek voleb přepočtem v některých státech, neúspěšným pokusem přesvědčit volitele, aby hlasovali pro někoho jiného, než koho si přáli voliči v jednotlivých státech, neúspěšným pokusem svalit drtivou prohru H. Clintonové na údajné ovlivňování voleb ze strany Ruska a delegitimizovat tak výsledek voleb, stejně jako neúspěšnou snahu protestujících přímo v Kongresu i některých členů Sněmovny reprezentantů o přijetí námitek proti výsledku voleb - byl Donald John Trump ve společném zasedání obou komor Kongresu potvzen prezidentem USA.

Potvrdila se tak téměř přesně co do předpokládaného konečného počtu získaných volitelů má předpověď výsledku těchto prezidentských voleb ze začátku června minulého roku, ke které jsem došel numerickým zpracováním výsledků primárek. Na splnění této předpovědi, založené na podrobné analýze množství voličů, kteří hlasovali v primárkách v jednotlivých státech, nic podstatného už nezměnila ani ona pak pokračující mnohaměsíční denodenní mediální masáž plná manipulací, polopravd, hloupostí i vyslovených lží, o jejíž účinnosti jsem samozřejmě zásadně pochyboval již v průběhu oněch primárek, ani pak ony celkem neslýchané povolební pokusy výsledek ještě zvrátit.

Popřejme tedy D. Trumpovi mnoho zdaru a aby demokracie v USA fungovala i v průběhu jeho funkčního období alespoň stejně dobře, jako doposud, aby mu bylo umožněno i nadále úspěšně prosazovat jeho program udělat Ameriku znovu báječnou a v omezeném času, který je mu dán, alespoň zmírnit dopady škodlivé globalizační politiky předchozích administrativ USA. Bude to v situaci, ve které se současný svět nachází, vskutku nelehký úkol.

Autor: Jan Zeman | sobota 7.1.2017 7:47 | karma článku: 29,89 | přečteno: 697x