Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Semper1

14. 11. 2008 21:39
Velká karma - jeden z nejlepších blogů

za poslední dobu. K tomuhle textu se budu určitě vracet a uložil jsem si jej. Některé drobné výtky niže píšících sdílím, proto je nebudu opakovat.

Na textu je vidět, že Vám kolísala nálada - asi jste jej psal delší dobu. Ale dovedu si představit to vypětí při snaze napsat to tak, aby to bylo srozumitelné, jasné a zároveň poctivé, a současně pojato tak, aby Vás někdo nezesměšnil, nebo dokonce nezačal kriminalizovat. Možná i z toho důvodu jste hlavní aktéry explicitně nepojmenoval. A bylo by to vlastně zbytečné - každý přemýšlivý člověk by to mohl dávno vědět... Je to sekta stoupenců baala - svobodných ZEDNÁŘU !R^R^R^

0 0
možnosti
MN

Forrrest

14. 11. 2008 23:21
Re: Velká karma - jeden z nejlepších blogů

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/51711/Letajici-falanga-na-iDNES.html

Za co ti vlastne zatrhli tvou predchozi prezdivku? Je k popukani, kdyz si vzpomenu na vsechny tve vyhruzky lidem s opacnymi nazory, typu "nahlasil jsem vas redakci!", "podavam na vas trestni oznameni!";-D;-D;-D

0 0
možnosti
MN

Forrrest

14. 11. 2008 21:15
Souhlas - Zeitgeist(hlavne dvojka) je uz trochu "za hranici"

Rozhodne vsak kazdemu doporucuji shlednout prvni cast prvniho dilu nazvanou Nejvetsi pribeh vsech dob. Toto jeste neni propaganda, ale odpoved na (vsudypritomnou krestanskou) propagandu.

http://video.google.com/videoplay?docid=2184454767580799888

0 0
možnosti
S

Semper1

14. 11. 2008 21:26
Re: Souhlas - Zeitgeist(hlavne dvojka) je uz trochu "za hranici"

Tys´ Foreste, jako téměř vždy, nic nepochopil. Přečti si blog ještě jednou - je evidentně psán pro lidí Tvého typu. A o jaké 1. části filmu vůbec mluvíš...na YouTube je to rozkouskováno i na 6 částí, podle toho se doufám neorientuješ. První část filmu (strukturálně první část) je naopak naprosto zavádějící, nově přežvýkané učení "Volné myšlenky", jinými slovy - MARXISMUS PO FACELIFTU ! Myslím, že tenhle blog je přesně ušitý na Tebe, ateistická amforo dunící...

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

14. 11. 2008 13:39
Karma

Máte pravdu, Addendum je jen bohapustá manipulace omezenými lidmi.

0 0
možnosti
D

deamonx

16. 3. 2009 18:38
Re: Karma

Naopak... :)) Omezeni lide berou Zeitgeist jako manipulaci a malo si propojuji souvislosti. V Zeitgeist Addendum jasne zaznelo, ze projekt Venus neni idealni, ale rozhodne je lepsi alternativou k dnesni realite. O podvodne mechanice penez ani nemluve. Pochopitelne Zeitgeist mnoho lidi nestravi vcetne i tech studovanych - vzdyt studovali v systemu, kteri resi i to skolstvi. Paradoxne mohu byt v dnesni dobe velmi spokojen, protoze se mi dari. Ale podobna levna obracene argumentace tady urcite nepatri.

0 0
možnosti
M

milanalois

14. 11. 2008 9:26
Máte pravdu, ale...

Proč dáváte na blog celou disertační práci?

Na jednu stranu dovede demagogickou propagandu odhalit a na stranu druhou se z ní nedovedete vůbec poučit.

To je veliká škoda.

Takovouto rozsáhlou práci totiž nebudou číst ti, kterým je určena: tedy ti, kdo sami nedovedou Vámi předkládané závěry vyvodit a demagogické propagandě se ubránit.

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

14. 11. 2008 10:21
Re: Máte pravdu, ale...

Máte pravdu, mě ten text také připadá úmorně dlouhý. Nemám rád úmorně dlouhé texty.

Proto jsem udělal po vašem příspěvku pokus, jak dlouho mi bude trvat ho přečíst, trvalo mi to přibližně 10,5 minuty - pořád měnší ztráta času, než koukat na ty dvě hodiny toho filmu, nebo k tomu 14 dní překládat titulky a málem se rozejít s přítelkyní - jako můj kolega 911blogu, nebo to pak den opravovat jako já.  Ale já nechci nikoho odrazovat, aby na to koukal - nakonec, špatná reklama taky reklama - jen odrazovat, aby se tím nechal manipulovat. Na to stačí myslím přečíst si ten abstrakt.

0 0
možnosti
JPG

Jean Paul Gaultier

14. 11. 2008 7:54
Must Watch Documentaries

What They Won't Show You On Television

http://www.sprword.com/all.html

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

14. 11. 2008 2:18
Reforma potřebná je

Na filmu byla opravdu dobrá první část, ta druhá je skutečně utopií. Ale něco ke genetice a získaným návykům. Máme jeden velký problém. Nemůžeme porovnávat jednoho člověka dvakrát - s dvojí výchovou. Možná existují nějaké důkazy u odděleně vychovávaných dvojčat - nehledal jsem zatím. Spíš je potřeba zamyslet se, jestli čirou náhodou ona "genetika" není jenom přenos negativ minulosti do současnosti. Pokud by tomu tak bylo, G.W.Bush má genetické předpoklady být zločincem, neb jeho děd kolaboroval s Nacisty.

0 0
možnosti
M

milanalois

14. 11. 2008 9:29
Re: Reforma potřebná je

Rozsáhlé soubory odděleně vychovávaných dvojčat zkoumali (a popsali) jak Američané, tak Švédové. Informace jsou snadno k nalezení pro toho, kdo hledá.

A děd pana G.W.Bushe nekolaboroval s nacisty, protože USA nikdy nebyly nacisty obsazeny a ani domácí nacisté v USA nikdy zatím nevládli - kolaborace je zde tedy pojmově vyloučena.

0 0
možnosti
O

o.kostal

14. 11. 2008 0:50
panejo, to je dlouhy

o cem to je?

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

14. 11. 2008 0:34
Mám na to podobný názor.

 Bohužel, čiší z toho i jakási "fušeřina" ve smyslu nechuti konfrontovat tento nový "světonázor" přímo ve snímku(-cích). Jsem hluboce přesvědčen o tom, že nějaká forma reformy nahlížení na svět musí přijít. Zejména na "západě", ke kterému se hlásíme i my. Nemyslím,že postihne věšinu obyvatel. Ale většinu "elit" zcela určitě. Ty současné trpí syndromem zakonzervované demagogie, která ztrácí tempo s dobou. je nutné, aby "nový" systém mnohem rychleji vyzvedl oprvdu schopné lidi. Je jich dnes zoufale málo na zodpovědných místech. Důkazem toho je všeobecná nechuť experimentovat s podstatou spol. systému v relativně bezpečných mezích na menších územně-státních celcích. Tohle by pomohlo všem.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.