Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

grrrr....

13. 5. 2009 12:08
80% hlasovalo proti ratifikaci Lisabonské smlouvy

A minimálně 90%lidí neví o čem ta smlouva je. Asi tak.

0 0
možnosti
C

celim

13. 5. 2009 12:15
Re: 80% hlasovalo proti ratifikaci Lisabonské smlouvy

R^ N a o tom to právě je! ODS si dlouhodobě nebyla jistá, jestli LS chce, nebo ne a tak tomu nechávala volný průběh. Nikde žádné besedy, žádná vysvětlovací kampaň a podle toho to také vypadá! Obecný lid je poněkud naštvaný na vládu(není sice nic moc, ale stále o trochu lepší než ta opozice) a jakmile jí někdo háže klacky pod nohy, tak se k tomu připojí, a proto najednou je takové % proti LS. Není to ani tak vyjádření odporu k LS, ale spíš odporu k vládě! Toť vše.

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

13. 5. 2009 11:59
Pane prezidente, podepište Lisabon!

My, níže podepsaní občané České republiky vyzýváme prezidenta Václava Klause, aby bezodkladně podepsal Lisabonskou smlouvu.

Z Vašich dosavadních vyjádření, pane prezidente, vyplývá, že máte v úmyslu smlouvu ratifikovat až poté, co v Irsku proběhne druhé referendum o Lisabonské smlouvě. To ale znamená, že suverénní rozhodnutí naší země odvozujete od autonomního rozhodnutí země jiné. Tím nás ovšem naší suverenity zbavujete. Neveďte naši zemi do izolace proti vůli občanů, vlády a demokraticky zvolených zástupců obou komor parlamentu. Umožněte občanům České republiky, aby se mohli plnohodnotně podílet na jedinečném společenství hodnot, které EU představuje.

Podepište bezodkladně Lisabonskou smlouvu a dokončete tím proces její ratifikace Českou republikou.

Pripojte se: http://www.vyzvavaclavuklausovi.eu/

0 0
možnosti
TH

Trondik

13. 5. 2009 12:17
Re: Pane prezidente, podepište Lisabon!

R^ANO Lisaboske smlouve EUANO EU, NE Klausovi, prezidentovi za ktereho se stydim.

0 0
možnosti
H

hnupobijce

13. 5. 2009 11:55
Operovat anketou

na televizi muze jenom diletant.Je to jako ankety na iDnes kde tisice ctenaru hlasuje pro neco co je v naprostem rozporu s vyzkumem verejneho mineni .

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

13. 5. 2009 11:32
Spíš je to tak, že Lisabon lidi nevzrušuje

A to právem - žádná zásadní změna po jeho ratifikaci nenastane, což pochopili skoro všude, toliko u nás Klausovy paranoidní bludy opanovaly část veřejného mínění. Odpůrci smlouvy jsou uřvaní, tak jsou hodně slyšet, ale ve sněmovních volbách s tímhle tématem nemají šanci. Topolánek proto ratifikaci moudře protlačil  a za pár týdnů už na to nikdo ani nevzpomene. A dobře tak. Je snadné být proti něčemu, ale nikdo z odpůrců Lisabonu nenabídl alternativu. Trapné návrhy SSO  netřeba komentovat. Proč? Protože toho nejsou schopni.

0 0
možnosti
L

Lavet

13. 5. 2009 11:51
Re: Spíš je to tak, že Lisabon lidi nevzrušuje

Proc by mela byt alternativa? Preci my jako mala zeme musime chtit zachovat soucasny stav, ten je pro nas vyhodny. Ze na nas tlaci velke zeme, aby protlacili Lisabon je take logicke. Jak Topolanek obratil, je tak celkem ve stejne rovine jak v Irsku budou opakovat refrendum tak dlouho, dokud neda Lisabonu zelenou. Takhle funguje EU.

0 0
možnosti
A

akki

12. 5. 2009 22:50
Tedy autore, Vaše starosti mít!

Vždyť je to jedno, kdo a jak hlasoval při nějaké televizní debatě. Rv

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

13. 5. 2009 0:04
Re: Tedy autore, Vaše starosti mít!

ano, pokud je vám jedno, co s námi všemi budou dál, jsou ty autorovy starosti určitě "směšné"

KARMAR^

0 0
možnosti
T

tbest

12. 5. 2009 22:11
Re: Ano, to máte pravdu (j@ck)

Jistě, ovšem otázkou je, zda by se irská vláda tolik angažovala i pokud by výsledek referenda byl opačný. Trochu mi to zavání tím, že na druhé referendum se bude muset irská vláda lépe připravit, když už udělala tu chybu a svěřila rozhodování do rukou občanů...

0 0
možnosti
NB

j@ck

12. 5. 2009 22:33
Re: Ano, to máte pravdu (j@ck)

ale to je problem irske vlady a ne nas. Irskou vladu a politiky nikdo k nicemu nenuti, a presto spousty lidi argumentuji ohrozenim demokracie a natlakem bruselu. Pokud udela irska vlada neco spatne, tak to odnese v pristich volbach. Takze vse je v ramci demokracie.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

12. 5. 2009 22:09
pokud jde o hlasování,

zažil jsem jich už mnoho a vím, že postoj prostých lidí je ovlivněn úplnými prkotinami. Prostých lidí je samozřejmě většina a proto demokracii nepokládám za žádné terno. Je to nástroj ke zneužití prosťáčků. 

0 0
možnosti
T

tbest

12. 5. 2009 22:15
Re: pokud jde o hlasování,

Nic ve zlém, ale v příspěvku o p. Bobošíkové to přesně dokazujete. Je vidět že problému opravdu rozumíte.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

12. 5. 2009 22:01
nečetl jsem LS, ale pokud je

Bobošíková proti, je to pro mne silný argument abych byl pro.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

13. 5. 2009 0:05
Re: nečetl jsem LS, ale pokud je

to je pane názor ;-)

0 0
možnosti
NB

j@ck

12. 5. 2009 20:10
myslim ze jsi dost inteligentni na to

aby ti doslo, ze tyto SMS hlasovani jsou hlavne soubojem ruznych PR agentur a fanatiku. Osobne jsem presvedcen, ze politicke strany bud vyzyvaji cleny, nebo plati lidem, aby do podobnych veci telefonovali. Podle meho to svedci o vyssi aktivite odpurcu - staci se podivat na miru jejich fanaticnost zde na blogu. Precti si genialni clanek jisteho Pokorneho z dneska ci vcerejska, precti si fanaticke stupidni vykriky o srovnani s mnichovem atd. S takovymi fanatiky mame co docineni, tj. typicti lide sdruzujici se kolem Klause - hlupaci, fanatici, nardovci, nackove - Polanecky, Kriz, Pokorny, kion. Neni nahoda ze proti LS jsou hlavne komunisti a jejich volici a pak Klaus se svou fanatickou sektou bezmozku.

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

12. 5. 2009 20:24
Re: myslim ze jsi dost inteligentni na to

Neznám vás. Prosím vás důrazně, abyste mi netykal - mohl bych vás považovat také za neomaleného bezmozka - jako vy evidentně každého, kdo nezapadá do vašich představ o světě.

Je také dobře býti pro konstrukce demagogií  lépe informován -  dva komunisti ze tří v Senátu nehlasovali proti LS.

0 0
možnosti
N

Novotnak

12. 5. 2009 20:04
Vám pane autore

nejspíš vůbec nejde o to, jak dopadlo hlasování na primě. Jste euroskeptik resp. Lisabonskeptik, tak Využijete každý možný argument. K tomu hlasování, ti co jsou pro, se tolik neobtěžují to sdělovat zatím co ti co jsou proti křičí i tady na blogu a když mohou poslat sms, pošlou klidně tři. Jen si srovnejte počet článků tady na blogu. Jinak to že jsou v ODS lidi s různýmy názory a tito lidé se nebojí hlasovat podle své vůle svědčí o tom, že ODS je demokratickou stranou. Naproti tomu v ČSSD, hlasují všichni přesně tak jak zavelí pantáta Paroubek a když náhodou někdo zvedne nebo nezvedne ruku tak letí a je označen za úplatného. Co se týče Tlustého, tak ten odešel z klubu kvůli tomu že se program ODS přizpůsobil koaličním stranám a taky proto, že se koupe s prostitukama ve vířivce a pak tyto fotky nabízí poslancům "své" strany, aby je mohl zkompromitovat.

Co se týče mého názoru na lisabon, tak jediné co se po přijetí skutečně změní je, že se bude hlasovat většinově, tedy více demokraticky.

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

12. 5. 2009 20:19
Re: Vám pane autore

Ale ano pane, jde mi o hlasování na Primě - jinak bych o tom nepsal článek. :-P

Jinak ano, jsem odpůrcem LS - to ostatně každý vidí, že proti tomu konzistentně píšu články od doby, kdy se to podepsalo a já si to přečetl a zjistil, o čem to je. Četl jste to vy?

Jinak rozhodování nevolených úředníků - ať už konsenzuální, nebo většinové - to nepovažuji za demokracii vůbec.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.