Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bartiqe

3. 5. 2011 11:06
matematika

Studoval ste vobec nieco, co sa aspon vzdialene priblizovalo matematike?

Pismeno B bude mat urcite pixely vzdy cierne a urcite pixely vzdy biele. Potom su pixely, ktore maju pri digitalizacii (pri faxovani) hranicnu hodnotu a mozu mat vo finale bielu alebo ciernu farbu a to s roznou pravdepodobnostou. Takze vasa statisticka analyza by musela skumat len zmenu v tychto pixeloch. Tym sa dostavate na pravdepodobnost, ktora je uz o mnoho radov vyssia nez vas nezmysel.

-

Daleko jednoduchsi by bol empiricky test s pisacim strojom a faxom. Mozno by ste bol prekvapeny.

0 0
možnosti
C

Camino.

3. 5. 2011 16:58
Re: matematika

To ovsem nikoho nezajimalo, my mame na vse patent a ONI, jsou prece blbi, my jedini mame stale pravo na kritiku vseho americkeho;-)

0 0
možnosti
G

Gmur

3. 5. 2011 10:41
nesmysly

copak neni na svete nikdo, kdo se neumi informovat v te porodnici?

Ze vas to bavi.....

0 0
možnosti
H

hamry

6. 5. 2011 19:14
Re: nesmysly

To tedy jsem ráda,že nikdo nezpochybňuje můj rodný list.Docela jsem se lekla.Není to snad jedno, kde se narodil a komu,hlavně ,že si ho Američani zvolili za prezidenta a to snad nikdo nezpochybňuje.8-o

0 0
možnosti
P

Petr_

3. 5. 2011 10:19
To jsou vsechno ponekud zbytecne uvahy.

Rodny list neni nic jineho nez vypis z matriky, ktery si muze kazdy nechat kdykoliv udelat proste tak, ze zajde na prislusny urad. Neni to papir, ktery je treba cely zivot strezit jako oko v hlave.  Dulezite je, jestli je v matrice zaznam o narozeni Obamy. Pokud vim, bylo to kontrolovano a je to v poradku. Pripada mi zbytecne si lamat si hlavu s nejakym papirem, ktery uz byl vytvoren nejakou rastrovou tiskarnou a pak oskanovan, aby se mohl dat na internet.  

0 0
možnosti
JK

jan kubalek

2. 5. 2011 21:59
...

Nektere moderni teorie se opiraji o nulovou pravdepodobnost a diky nim, se ted stavi fuzni reaktor v Britanii ...

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

2. 5. 2011 23:59
Re: ...

A zapomněl jste, že taky byly použity při vytváření toho rodného listu.

To jsou argumenty teda...:-P

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

2. 5. 2011 16:32
obsahově je článek sice nesmysl, ale autor

dosáhl svého. Zvýšil si čtenost a dostal se do nejčtenějších článků. O nic jiného mu ani nešlo. V diskusi je dost příspěvků, které ho usvědčují z nesmyslné honby za další teorií spiknutí.

Smekám před autorem, že si dal tu práci dokázat manipulací s vědou tak zvýšit "důvěryhodnost" článku a že dosáhl takového úspěchu. Má se nám teď konečně proč smát.

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

3. 5. 2011 0:03
Re: obsahově je článek sice nesmysl, ale autor

Psal jsem včera kamarádovi do Ameriky:

"Asi máš pravdu. Děsí mě ta neuvěřitelná čtenost toho článku (dostal se už včera na první místa žebříčku čtenosti i karmy na iDnes a přebral ho nezjištěný větší počet dalších stránek), když si uvědomím jaká je to pitomina nějaký rodný list a jak na to masy skáčou zatímco se důsledně vyhýbají skutečně důležitým věcem." a také: "Osobne je mi uplne jedno, kde se Obama narodil. Amerika je takjakotak zemi pristehovalcu a natural born clausa v 2 clanku je stejne historicky predevsim "lex Hamilton" takze povazuju cely ten birther cirkus za jasne odvadeni pozornosti od skutecne podstatnych problemu - a i kdyby se Obama nenarodil na Havaji a nekdo zfalsoval jeho rodny list, prislo by mi to celkem jako logicke a vicemene jedine mozne reseni situace, kdyz si uvedomime co dokazou masy kvuli pitominam. Jsem politicky realista. Zverejnit ale padelek, ve kterem se to da dokazat, by mi ale prislo jako donebevolajici a potencialne znicujici pitomost."

0 0
možnosti
PT

hahoc

2. 5. 2011 10:07
Mno

sice mi nejak nedochazi smysl toho, proc by nekdo falsoval svuj rodny list, zvlast pokud se jedna o prezidenta, ktery byl zvolen i bez rodneho listu,

ale co jsem chtel napsat, tedy at se autor nezlobi, ale podle fota, ktery ma uverejnene, jsem si hned rekl, tento pan vypada jako terorista:-)

Potkat ho nekde, tak se asi leknu a budu se pozorne divat,

zda-li nema pneumatiku kolem pasu, nikoliv z tuku, ale z nejake vybusniny.

Ale tak co, trosku jsem si v nadsazce rejpl:-)

0 0
možnosti
MH

malli_reborn

2. 5. 2011 11:08
Re: Mno

Proč by falšoval svůj rodný list? No pravděpodobně proto, že podle Americké ústavy nemůže být prezidentem nikdo, kdo se nenarodil na území USA. A pan Obama jeví nebývalý zájem na tom, zůstat prezidentem USA.;-)

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

2. 5. 2011 8:16
takhle to dopadá, když se někdo

přespříliš snaží - až to přežene. Daleko zajímavější otázka totiž je , proč vůbec někdo cítil potřebu zveřejňovat Obamův rodný list. Je to dost kuriózní nápad, prohrabal jsem veškerou literaturu, kterou mám doma k dispozici a ještě spoustu dalšího na netu, a

došel k prozatímnímu závěru, že tento počin nemá precedens. Jistě, historie zná mnoho případů falešných nebo falšovaných identit, ale toto je něco jiného. Takže mi vrtá hlavou - proč asi? S technikou počítačového zobrazování ta pochybnost nemá nic společného a byla by stejná, i kdyby ten dokument byl napsán klínovým písmem na hliněné tabulce. Takže znovu - proč asi?

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

3. 5. 2011 0:07
Re: takhle to dopadá, když se někdo

Co když s tím falšováním nemá Obama nic společného a je to na něj bouda aby dělal všechno co se řekne? Podle korespondence na stránkách Bílého domu ten dokument spáchali na Havaji - viz: http://www.whitehouse.gov/sites/default/files/rss_viewer/birth-certificate-correspondence.pdf

0 0
možnosti
M

myrek.myrek

1. 5. 2011 18:02
Ach jo

Pracuji v grafice a s Photoshopem konkrétně 18 let, to co je ve videu je blbost a to co je v článku nebudu raději komentovat. Např. Illustrator je aplikace pro vektorovou grafiku, pan autor nerozená vektor od rastru, neví nic o rozlišení, asi neví nic o režimech obrazu, optimalizaci obrazu, formátech JPG, GIF, TIF, EPS apod. Takže naprostá hovadina.

0 0
možnosti
PS

P.S

1. 5. 2011 19:03
Re: Ach jo

Mně se tak jeví Váš příspěvek - nulová informace, jen napadání autora. Vy zase asi nic nevíte o formátu PDF. Rv

0 0
možnosti
JN

Hh.

1. 5. 2011 14:26
Kdeže jedno B...

... když nebudete jen slepě opakovat, co někde uvidíte, a podíváte se pořádně, zjistíte, že v celém dokumentu se přesně opakují ne jeden, ale desítky znaků, např. hned v nápisu STATE OF HAWAII je dvakrát identické A, v nápisu CERTIFICATE OF LIVE BIRTH je dvakrát zcela identické - se všemi defekty - I, E a T, a tak pořád dál, zejména v předtištěných textech. Takže podle vaší logiky to znamená, že název dokumentu, názvy kolonek atd. jsou taky pozměněné? A co na nich asi tak mohl kdo pozměnit? ;-D Vzhledem k výše uvedenému je zjevné vysvětlení, že OCR, které ze scanu extrahovalo textové masky pro export do PDF, rutinně nahradilo dostatečně podobné znaky identickou kopií (běžný krok za účelem zlepšení komprimovatelnosti) a váš výpočet "pravděpodobnosti" jsou tudíž jen číselné hrátky bez jakéhokoli vztahu k čemukoli reálnému.

0 0
možnosti
JV

Jan Veselý

2. 5. 2011 14:01
Re: Kdeže jedno B...

;-DR^

No vida, pokud jsou tam i jíná písmenka stejná, pak je ta pravděpodobnost falzifikátu několinanásobně větší, než nám zde autor pečlivě a pracně spočítal. :-P

Snad bude i jiný článek s opravou...

0 0
možnosti
RM

Depresivní Robot Marvin

1. 5. 2011 11:11
I vy matematiku

Váš článek je nesmysl. Samozřejmě, rodný list může být velmi snadno zfalšován. Proto existuje matrika. Každý, kdo ví číslo tohoto certifikátu, může zajít na matriku v Honolulu a ověřit, zda je narození zaneseno v matrice a že k němu byl vystaven tento rodný list.

Co se týče vašeho "důkazu" podvodu vaše matematika je špatná. Ty artefakty okolo písmenek nevznikají náhodně, ale jsou důsledkem skenovacího procesu a kompresního algoritmu. Všimněte si, že i okolní písmenka se liší pouze v několika pixelech. Každopádně pokud by někdo písmenka kopíroval, zřejmě by zkopíroval celé slovo OBAMA.

Ale nemá cenu diskutovat s konspiračním teoretikem.

0 0
možnosti
PS

P.S

1. 5. 2011 11:17
Re: I vy matematiku

No a proč je tedy podle Vás ten rodný list tak upravovaný, když pro to podle Vás není žádný důvod? Takový rodný list si ve Photoshopu může udělat každý, proč tedy něco takového zveřejnili? Aby Obamu ztrapnili?

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.