Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Mandle, pane Metelko, řeknu to krátce: Nač jsou nám moudra odborníků a vědců, když evidentně lžou nebo pracují na politickou objednávku? Jistěže ví o čem píšou, ale to neznamená, že mají pravdu.;-)

0 0
možnosti

16. 9. 2013 18:44

;-D Přečtěte si radši něco od někoho, kdo ví o čem píše:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/ladislav-metelka.php?itemid=20937

0 5
možnosti

J46a20n 60Z48e90m76a69n

16. 9. 2013 19:48

Pan Metelka evidentně o čem píše moc neví. Četl jsem x článků o nové zprávě, ale o "jakési malé době ledové" v nich tedy rozhodně nic nebylo a ani já jsem o ničem takovém nepsal.

Vysloveně legrační v té souvislosti je, že při tom odkazuje na starý draft AR5, kde opakují svou poslední předpověď +0.2C/dekáda na příštích 20 let z minulé AR4 (-a ta jim zatím nevyšla naprosto vůbec - dosavadní trend od r. 2007 je minus 0.01C/dekáda) a dokonce to snad berou jako spodní hranici onoho intervalu oné předpovědi 0.2-0.5C/dekáda za předpokladu dále se neměnícího TSI (které je ale už o jaksi 0.5+W/m2 nižší než s čím počítaly modely pro tu předpověď - skutečně legrační... V době nejslabšího slunečního cyklu za 200 let navíc s velmi pravděpodobným prospektem podobně slabého cyklu následujícího a známým přeháněním klimacitlivosti  to celé působí ne jako věda ale čirý blábol.) Že to ale Metelka žere mě celkem vůbec nepřekvapuje, protože ten o solární fyzice, jejím vztahu ke klimatu a především o tom proč vlastně slunce způsobilo dřívější malé doby ledové, jak ho znám, neví víceméně vůbec nic, co by stálo za řeč. Není tedy překvapivé, že píše, co píše a myslí si při tom, že tomu rozumí. Lidé, kteří něčemu nerozumí, nerozumí, že tomu nerozumí. Blbost se nedá léčit a to ani akademickými tituly ani teplými místečky v ČHMÚ - v tom případě je to spíše naopak.  Osobně sice netvrdím, že zažijeme Maunderovo minimum, nicméně signifikantní oteplování v příštích 20 letech tedy také rozhodně nikoli. Až se přesvědčíte, že jsem měl pravdu, dejte vědět.:-P

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS