Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J43i33ř73í 27V55a53c17a

28. 7. 2014 10:39

Proslýchá se, že z SBÚ k separatistům utíkaly citlivé informace. Separatisti tak věděli hodně o chystaných opatřeních ATO. Cca 14 dní před sestřelem MH17 došlo k převzení řízení ATO armádou (a hned dosáhli Ukrajinci úspěchů), následně (nepotvrzeno) cca 2 dny zpět opět převzala řízení SBÚ.

Separatisti dle odchycených hovorů i následné zprávě na profilu Strelkova očekávali "ptáčka". Přes DLR a LLR létalo nadále cca 300-400 civilních letadel denně, přitom je území ovládané separatisty poměrně malé, Nepředpokládám tedy, že by očekávání "ptáčka" pocházelo z jejich pozemního nebo radarového pozorování. Podle mě museli mít i zpravodajské informace z SBÚ. A jestli Ukrajinci ten jejich zdroj odhalili, mohli ho nyní "vtipně" využít k diskreditaci separatistů.

Není možné z toho usuzovat, že ho skutečně sestřelili oni, ale minimálně by to odůvodňovalo zvýšenou aktivitu (telefonáty) jejich PVO, které pak byly odposlechnuty.

0 0
možnosti
JM

skvělé, karmuji. Nějak tady postrádám rusofobní soldatesku. Zřejmě jim došla řeč a čekají jaké noty jim dají řídící důstojníci.

Čím to, že pokaždé, když o těchto věcech promluví nezávislý odborník, tak se oficiální verze roztékají jak máslový krém v letním vedru?

0 0
možnosti

MH17 samozřejmě nebylo sestřelené ničím. Ono sestřelit letadlo v té oblasti tak, aby primární i sekundární "crash site" byl na kraji silnice, to je málo pravděpodobné ;-)

-

MH17 crash: As seen from satellite

http://www.channelnewsasia.com/news/asiapacific/mh17-crash-as-seen-from/1276156.htm

-

Klasický inscenovaný false-false typu 9/11.

0 0
možnosti
Foto

Jen technická připomínka: jde ve photoshopu umazat objekt? Jde v reálu objekt zamaskovat? Jde si "splést" data snímků?

Zůstává otázka, zda byl detekován identifikační kód letadla. Podle některých expertů má automaticky zabránit odpálení rakety, nicméně blok jde manuálně zrušit.

Podle jiných nekompletní systém (který nejspíše mohli mít separatisté - teroristé) tuto detekci nemá.

1 0
možnosti
Foto

Když si snímky prohlédnete, je patrné, že popiska s datem je vložena dodatečně a je podivně pokroucená. Foceno z TV?

Obávám se, že stále nevíme nic. Dokonce ani to, zda byl použit BUK.

Kromě toho informace z ruských zdrojů jaksi vyvolávají jistou nedůvěru

1 0
možnosti
Foto

Ano, toto je perfektní práce. Nejpřestává mne udivovat a překvapovat, že amatér dokáže napsat takovýto článek, zatímco profesionální redaktoři iDnes chrlí jako na běžicícm pásu doslova propagandistické pitomosti, a ohlupují své čtenáře konspiračními teoriemi. Já gratuluji, klaním se a karma R^

8 1
možnosti
RF

Ja bych jeste pockal na analyzu CVR zapisovace - zapisovac hovoru. 120min zaznamu by mohlo dat odpoved na otazku, proc letel kde letel. Najit zbytky rakety bude spise otazkou nahody. Nicmene nevim do jake miry muzeme uvazovat nahodu v pripade vlastniho sestrelu. Raketu musel nekdo navadet streleckym radarem, ktery je na korbe odpalovaciho zarizeni. Pokud by si operator "vsiml", ze doslo k nechtenemu odpalu, mel stale moznost utok prerusit. Proto se domnivam, ze slo o omyl rebelu, kteri nevedeli na co pali a nebo umysl UA strany.

0 0
možnosti

Jste schopen odhadnout, kam mohly dopadnout zbytky rakety, podle toho, zda byly či nebyly sestřeleny tím či oním Bukem?

0 0
možnosti
JZ

J34a37n 70Z71e83m59a82n

26. 7. 2014 7:27

Vzhledem k tomu, že tyto rakety se pohybují rychlostí 3-4 Mach (podle typu) a mají na svoji velikost celkem velkou nálož, je pravděpodobnost nalezení jejich zbytků spíše celkem malá a oblast, kde by se mohly vyskytovat obrovská. Jediné místo, kde by je bylo možno očekávat jsou v samotných zbytcích letadla, ovšem tam by zřejmě bylo potřeba skutečných expertů, aby je bylo možno od trosek letadla spolehlivě odlišit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.