Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ED

Pokud zveřejňujete A i B, tak zveřejňovat C se zpožděním opravdu nemá žádný zásadní vliv. C=A-B, A=nakazeni, B=uzdravení, C=aktuálně infikovaní

0 0
možnosti
ED

Resp. I B můžete zpozdit a vůbec nic se neděje, protože už dávno se ví jak dlouho asi nemoc trvá.

0 0
možnosti
ED

Průměrný nakazený je v systému 3 týdny (včetně těch na JIP a zemřelých). Vyrazovat bezpriznakove po 14 dnech je zcela legitimní!!!

Plodns karanténa nemá žádný efekt na šíření viru??? Vždyť to lžete přímo před důkazy které jasně říkají opak (plošná karanténa zásadně snížila přenosy).

.

Zbytečně dlouhé nsyo kolik jste napsal nesmyslů s lží.

0 0
možnosti
JZ

J83a59n 93Z36e70m61a87n

5. 8. 2020 23:03

Že by karanténa neměla žádný vliv na přenos viru, jsem v článku nic nepsal.

To ani není ostatně důležité. Jestliže totiž průměrný věk zemřelých na nebo s covid-19 je stejný (podle nových dat již dokonce vyšší), než střední délka života v ČR, a to pro obě pohlaví, jsou karantény nadbytečné, protože covid-19 prokazatelně nemá žádný, natož signifikantní vliv na úmrtnost. A ostatně ani ministerstvo zdravotnictví netvrdí, že ti lidé zemřeli na covid-19. K výčtu čísel o nich připojují noticku: "Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‐19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‐19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí..." - i tam tedy vědí, že spojení oněch úmrtí s covid-19 je zásadně problematické. Zavádět karanténu pro nakažené virem, jehož přítomnost v organismu prokazatelně nevede k onemocnění zkracujícím život (a v drtivé většině případů nevede k onemocnění, které by si vyžadovalo byť i jen hospitalizaci a ve většině případů nemá doslova žádné příznaky, takže se o onemocnění zjevně vůbec nejedná) by bylo asi podobné jako zavádět karanténu pro nemocné nachlazením.

0 0
možnosti

Výborný článek, bohužel dost dlouhý !

0 0
možnosti
JZ

J64a80n 33Z97e31m41a31n

31. 7. 2020 12:55

Ono je toho bohužel ještě mnohem více. Podobný hokej má ministerstvo např. i v číslech o počtu covid hospitalizací, které rovněž po celé měsíce přepalovalo o více než polovinu a navíc tak jako v případě dat o počtu "uzdravených" a potažmo z toho vycházejících dat o počtu aktivních případů je důvodné podezření, že v tom i po auditu dále dost možná zase pokračuje. Ale o tom zase někdy jindy.

2 0
možnosti
Foto

I64v87o 35C26i68l83i96c23h

31. 7. 2020 8:03

Výborná práce R^ Díky za ni i za Vaše příspěvky zde v diskuzi.

1 0
možnosti

Dal jste si s článkem dost práce. Ale ten Prymula i Dušek vědí, o čem mluví. V té problematice se orientují. Vy logicky ne. Nemůžete mít potřebné informace oč jde, domníváte se, že jste narazil na rozpor a tu zdánlivou pravdu, svůj dojem a interpretaci hodíte na blog. „Údaj aktuálně nakažených není nijak rozhodující“ Pro epidemiologické závěry to opravdu důležité není. Nadneseně a snad srozumitelně – 9 nebo 10, 201 nebo 202 asi nerozhoduje stran vyhodnocení situace a stanovení opatření. A snad je logické, že pro komplexní vyhodnocení jsou důležitější faktory. Např, jaký je podíl nakažených v té nejohroženější skupině, průběh onemocnění a jejich vzájemný podíl či poměr, atd., mj i pro vyhodnocení jak fungují dosavadní opatření. Na každé dotčené stránce toho ministerstva zdravotnictví na které odkazujete, máte poznámku: „S ohledem na fakt, že vykazování vyléčených osob má určité zpoždění oproti reálnému stavu z důvodu validace a uzavírání případů krajských hygienických stanic, se mohou denní záznamy zpětně měnit právě z důvodu průběžného doplňování.“

A objasnění, co je validace dat: Kvalita nasbíraných dat je u naprosté většiny projektů základním parametrem, který určuje kvalitu výstupů projektu a jeho celkovou úspěšnost. Pravidla pro validaci dat mohou být definována a navržena pomocí kterékoli z různých metodik a mohou být nasazena v jakékoli z různých souvislostí.

a zejména Validace je proces kontroly platnosti zadaných údajů. Pokud data projdou validací, znamená to, že byly splněny požadavky na tyto data.

Tedy žádné umělé odhady. Jste si opravdu jist, že jste na něco opravdu narazil?

1 0
možnosti
JZ

J25a45n 71Z15e71m46a87n

29. 7. 2020 3:14

Pro kterou vládu děláte? :-P

1 0
možnosti
JL

Na Maltě zjistili, že asi 80% dovezených Afričanů je nakažených covidem-19 - oficiálně ale v Africe moc nakažených není - samozřejmě, protože netestují. A v této pseudorealitě blbnou západní vědci - časem se budou divit miliardám nakažených mimo civilizované ostrůvky.

4 0
možnosti
JZ

J21a82n 56Z55e35m60a24n

29. 7. 2020 9:25

Pokud bude dosavadní exponenciální trend šíření covid-19 ve světě pokračovat - a nic nenasvědčuje tomu, že by se jakkoliv zastavoval, natož v Africe - lze z dosavadních dat matematicky dovodit, že kumulativní počet případů dosáhne miliardy potvrzených případů někdy v prvním čtvrtletí 2021 (to jsem si také vyzkoušel, spočítal průměrnou exponencialitu dosavadního trendu a protáhnul ji do budoucnosti - viz. http://000.sweb.cz/2020-07-29_09-13_ncov.ods.png) a epidemie zasáhne většinu lidstva do začátku května 2021. Ovšem drtivá většina z těch případů bude v té době už negativní a zemřou jen ti, co by stejně zemřeli na něco jiného.

Je zbytečné a dost možná i velice kontraproduktivní proti covid-19 něco podnikat - a o tom je především můj článek - protože demografie zemřelých na covid-19 je naprosto identická s demografií zemřelých na obecně cokoliv v obecné populaci tj. že průměrný věk zemřelého na covid-19 se naprosto přesně shoduje s průměrným věkem dožití v dané populaci - a to i u mužů i u žen. Takže oni zemřelí "na covid-19" by statisticky nepochybně zemřeli tak jako tak stářím na libovolně cokoliv jiného i kdyby žádný covid-19 nakrásně vůbec neexistoval. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Na mě je to poněkud obšírný článek, ale musím s Vámi souhlasit, karma R^

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS