Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také mám zkušenost s protilátkami. Proti borelióze. Našel jsem zakousnuté klíště asi po dvou dnech. Bylo na místě, kam se většinou nedívám. Pro jistotu jsem vyhledal obvoďačku a ta zjistila protilátky. Nasadila antibiotika. Prošel jsem obvyklou procedurou a po několika týdnech byly protilátky znovu. Dostal jsem znovu recept na antibiotika, do lékárny jsem však nešel. Nejdřív jsem si dojel za známým na krajskou hygienu a ten mne nechal prověřit specialistkou na boreliózu. Ta zjistila, ža protilátky mám buď zděděné, nebo z dětství a doslova řekla, že kdyby má lékařka dál pokračovala podle zažitých postupů, tak by mne antibiotiky zabila. Jsem už dvakrát očkován a teď si kladu otázku, co s námi provede to dnes doporučované opakované očkování.

5 0
možnosti
JZ

J48a58n 34Z27e59m35a40n

30. 10. 2021 12:50

No, proto je u nás tím zákonem ono očkování lidí se zjištěnou imunitou proti danému infekčnímu agens tím zákonem zakázáno (-a není to jen nějaká teorie, např. u očkování proti hepatitidě B přímo vyhláška určuje i povinnost před očkováním nejprve zjistit onu imunitu) a to proto, že tam může být nežádoucí interakce té vakcíny s tou přirozeně vytvořenou imunitou - což se evidentně děje i v případě SARS-CoV-2 jak ukazuje ta britská studie odkazovaná v článku.

Ono očkování se navíc aplikuje zhusta neodborně - jedná se o předepsaně intramuskulární injekci, takže je třeba před aplikací injekci aspirovat, aby očkující zjistil, zda se náhodou netrefil do žíly (protože jinak kdyby ano a vakcínu pak aplikoval, rozšířila by se velmi rychle do celého těla krevním oběhem, což je naprosto nežádoucí). To se zhusta neděje a mám podezření, že to může být jednou z hlavních příčin toho obrovského počtu hlášených nežádoucích účinků.

6 0
možnosti
MB

Dobrý den, pane Zemane!

Děkuji za srozumitelně popsaný problém s pohledem na (ne)uznávání protilátek.

Měl bych pro Vás takový námět na blog - jak by jste jako psycholog vysvětlil, proč se v lidech nejen na vedoucích pozicích projevuje tendence nekriticky přijímat jakékoliv omezující opatření.

Já jsem toho názoru, že tito lidé žijí v myšlenkové pasti (Cognitive Bias) a po dobrém je nikdo nepřesvědčí o opaku.

A nebo jsou ve spojení s finanční mafií, která na tom přidušení společnosti velmi slušně prosperuje.

5 3
možnosti
JZ

J59a63n 61Z53e80m61a69n

30. 10. 2021 12:25

Podle mě je to klasický groupthink. -viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Syndrom_skupinov%C3%A9ho_my%C5%A1len%C3%AD ovšem v globálním měřítku. Navzájem se i internacionálně utvrzují v jinak neudržitelných pozicích a protože jsou to navíc politici a tak se to lehce přelévá i do médií a má to pak už znaky uměle vytvářené masové psychózy (porucha myšlení), možná o dost nebezpečnější, než ta infekce samotná. A samozřejmě dokud na tom vydělávají, nejen finančně, tak se toho samozřejmě nechtějí jen tak vzdát a neustále jásají, třeba jak jsou ty vakcíny skvělé a připomínají ten dav v oné Andersenově pohádce o císařových nových šatech a tak se musí najít nějaké to "dítě", co řekne, že král je nahý.

8 1
možnosti
VB

V Rakousku, i když jejich vláda nesmyslně ještě používá covid-pas pro vstup na některá místa, si ti uzdravení z nákazy (když jim uplyne 6 měsíců imunita nebo neměli v minulosti covid ověřený PCR testem) mohou udělat test na protilátky, při pozitivním výsledku (bez ohledu na úroveň hladiny protilátek, testy jsou již techniky nastaveny na dostačující minimál. množství) jsou tedy imunní vždy na 3 měsíce. I rakouský výzkum ale už ukázal, že ve skutečnosti trvá imunita uzdravených více než rok. Např. ze 440 000 uzdravených Rakušanů našli jen 40 osob, které byly pozitivní na covid podruhé, což je nepatrná míra reinfekce. Zkoumáno zhruba rok - je to na jejich úředních webech (AGES aj.).

7 1
možnosti
JZ

J10a47n 98Z54e40m61a97n

30. 10. 2021 14:59

U nás je zjištěná míra reinfekcí zjevně vyšší, od počátku roku cca průměrně 1,7% nově zjištěných pozitivních, za poslední měsíc průměrně cca 2,1%. (Ono také dost záleží, jakým způsobem se to zjišťuje a ty metodiky se asi budou mezi zeměmi lišit, stejně jako metodiky při získávání jiných koronadat.) Ale jen minimum z těch reinfekcí u nás končí v nemocnici (podle dostupných dat od začátku roku 250 případů) natož na JIPkách (od začátku roku 40 případů) a nikdo z těch znovunakažených zatím u nás podle všeho nezemřel.

1 0
možnosti
VB

Rakousko už dávno uznává lidem test na protilátky s platností 3 měsíce, i když neměli covid původně potvrzený PCR testem - výzkum ukázal, že krevní protilátkový test je spolehlivější než PCR. Nyní to chce zavést Švýcarsko: pokud by se ještě vůbec měli lidé prokazovat tzv. covid-pasem, pak i Švýcaři nyní mají dostat možnost nechat si udělat test na protilátky s platností na 3 měsíce. Skandinávie je dál: tam se covid-pas nepoužívá, ale pokud by člověk měl jít po kontaktu s nakaženým do karantény, pak se těm uzdraveným z nákazy uznává imunita na 12 měsíců (stejně jako očkovaným) - tedy lidé uzdravení z covidu nemusejí do karantény 12 měsíců, pokud nemají příznaky nemoci.

0 0
možnosti
Foto

Shodou okolností jsem zrovna četl i kontranázor.... Dávám k nahlédnutí. Musím říct, že se s p. Konvalinkou rozcházím v názoru na to, že uznání protilátek je podpora tzv. antivaxerů. Za mou maličkost naopak pomůže důvěře v systém, která je momentálně značně podlomená

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-ockovani-covid-19-vakcinace_2110281220_pat?fbclid=IwAR0Mln64GmLycw-GLUNcOg2a_m8c1-jEedxGBR7slE3rDlWqskIC37RcZAQ

1 0
možnosti
JM

Ještě jsem neviděl, neslyšel ani nepotkal politika, který by byl filantrop.

0 0
možnosti
Foto

V jakých intervalech navrhujete hladinu protilátek kontrolovat?

Pochopitelně odběrem krve.....

7 0
možnosti
JZ

J11a98n 18Z41e48m88a75n

30. 10. 2021 12:36

Ten můj článek je o tom, že evidentně to stačí jen jednou. - A i z klasických poznatků imunologie vyplývá, že pokud jednou člověk ony protilátky má prokázané, bude v drtivé většině případů imunní pak už velmi dlouho. Je to tím, že ony Ig protilátky jsou jen produktem onoho imunitního systému, nikoliv jeho podstatou a jsou produkované podle potřeby. Tou podstatou jsou populace celých "knihoven" maturovaných paměťových lymfocytů specifických k tomu či onomu proteinu onoho infekčního agens (narozdíl od těch mRNA vakcín, které míří jen proti jednomu proteinu, který když zmutuje, už proti němu nemůžou být ty protilátky moc účinné), které mimo jiné, ty Ig protilátky vytvářejí a jsou schopny kdykoliv znovu vytvořit, pokud se člověk s oniou infekcí znovusetká. Podstatou obranyschopnosti specielně proti virům jsou naproti tomu především specifické T-lymfocyty, tzv. "zabíječské", které jsou podle charakteristických proteinových produktů schopny rozpoznat a neutralizovat infikované buňky, aby se v nich již ono infekční agens dále nerozmnožovalo a zároveň pomnožit sebe sama. Tím nenaivní imunitní systém poměrně rychle onu (znovu)nákazu "přečíslí" a eliminuje.

6 0
možnosti
JN

Díky za skvělý rozbor. R^

8 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 5
možnosti
JZ

J82a51n 20Z51e85m26a85n

30. 10. 2021 12:38

Ten rozbor je napsán právě proto, abychom je pod tíhou už naprosto jasných faktů měli na základě čeho donutit ty protilátky uznávat.

5 0
možnosti
Foto

I14v23o 20C95i83l14i83c53h

30. 10. 2021 8:30

Výborný rozbor R^

14 2
možnosti
MS

Výborně. Totéž co tvrdíte vyplynulo z rozhovoru na cnn prima news mezi Jaroslavem Flegrem a Ondřejem Dostálem. Ondřej Dostál přiznal, že poslanci dostávají jiná data a přesně zveřejnil data hospitalizovaný po prvním covidu bez ohledu na očkování s těmi, co covid již prodělali. Ten rozhovor je na netu.

9 0
možnosti
JZ

J35a39n 43Z16e19m44a82n

30. 10. 2021 12:41

jj, ty data ostatně mám právě díky O. Dostálovi resp. díky Hlídači státu, na kterého mě navedl a který je zveřejnil.

3 1
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.