Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S článkem v zásadě souhlas. Pokud je člověk očkovaný, je nižší pravděpodobnost skončení v nemocnici či na JIPce. Pokud člověk covida prodělal, je ta pravděpodobnost dramaticky nižší. A pokud neočkované nutíme dělat testy, aby mohli do hospody nebo na fotbal, tak je to šikana (v epidemiologicky dobrém slova smyslu) části společnosti, která by z toho mohla být vyjmuta. Pokud ale skupinu očkovaných (zejména těch, kteří nemoc neprodělali) necháme běhat kde a kam se jim zachce a testovat je budeme až budou mít příznaky, tak je to trestuhodná nedbalost zdravotnických politiků, protože v tu dobu už je pozdě. Jsem o tom přesvědčený už delší dobu a jsem sám očkovaný a po covidu. A za hodinu se jdu nechat otestovat.

p.s. nesouhlasím s vizí, že za pár týdnů by mohlo být po covidu. Virus totiž prokazatelně mělo cca 1,8 mio obyvatel a i kdyby v populaci bezpříznakově a nezjistitelně proběhlo dvojnásobek případů, tak jsme na promořenosti cca 55% a nikoli 90% jak je v posledním grafu. A kolik % lidí je od přírody imunních si netroufám odhadovat. Ale 40% to asi nebude.

1 0
možnosti

J48a88n 63Z85e79m58a23n

29. 11. 2021 18:36

Studie promořenosti PROSECO (viz https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.15.21262007v1) empiricky zjistila sérokonverzi u 51% vzorku (- z tohoto čísla ta extrapolace) už na přelomu února a března.

A sérokonverze navíc není jedinou známkou imunity -Ig protilátky sice v čase, kdy se jeden s infekcí znovu nestká, klesají a můžou klesnout i pod prahové hodnoty těch testů, ale to neznamená, že ty populace specifických lymfocytů, které ty protilátky vytvořily (a kdykoliv v případě potřeby je jsou schopny vyprodukovat rychle znovu) z organismu zmizely, podobně jako ne populace těch specifických T-lymfocytů, zejm. Tc schopných eliminovat infikované buňky a přitom zase zmnožit svou populaci.

Skutečně věříte, že od té doby tj. od toho února za pomalu 9 měsíců, navíc s onou už zase měsíce probíhající runout epidemií, nepochybně významně spoluzpůsobenou nakaženými nepromořenými očkovanými resp. jejich přílišnou důvěrou vsugerovanou vládou v ochranu těmi vakcínami (-která se bohužel jen v listopadu stala osudnou už nejméně 865 z nich a buhví kolika neočkovaným...) to stoupnulo jen o 4%?

To na první pohled nevypadá vůbec pravděpodobně.

A v tom mém hrubém odhadu to není k onomu 23.11. "90%", ale 83%. A jak říkám, je to třeba brát s velkou rezervou.

Nicméně z dat za víkend mi poprvé za posledních několik měsíců vychází pokles přírůstku promořenosti - viz http://000.sweb.cz/Odhad_Promorenosti-112921.png - nejsem zatím schopen říci, jestli je to sníženým testováním, dalšími vyhlášenými opatřeními, nebo se může už jednat o první známky dosažení kolektivní imunity.

V příštích týdnech ale nejspíše bude možno tuto otázku už zodpovědět -pak by se ona dosud exponenciálně stoupající červená čára v mém grafu začala zaoblovat do horizontály a tendovala pak ke 100%, ta modrá šla opět strmě dolů a ta černá opět přestala v určitém časovém odstupu stoupat - a pokud by se to stalo, jednalo by se dost možná nejen o konec té stávající epidemie, ale o definitivní konec té pandemie v ČR.

0 0
možnosti
Foto

"Jakkoli je pro ony již zemřelé očkované a i pro ty nyní již takto nakažené pozdě, přesto by to mohlo mít dle mého názoru nějaký efekt v budoucnu...."

Mohlo by je například potěšit, že zemřeli s menší pravděpodobností.......:-/

2 0
možnosti

J20a16n 71Z43e81m56a32n

27. 11. 2021 1:53

Chápete, že jakmile se očkovaný, který ještě covid neprodělal, nakazí, jsou pak jeho šance na přežití oproti těm, co covid už v minulosti prodělali extrémně nižší? A rozdíl oproti neočkovaným, kteří covid předtím také neprodělali, tam sice je, ale není nijak zásadní? (jen v listopadu již podle dat ministerstva zemřelo 749 plně očkovaných, zatímco neočkovaných a částečně očkovaných zemřelo za stejnou dobu 1031) A že jediné, co zde možná pomůže, je snížit teď riziko té jejich nákazy - a těmi vakcínami to nejde, protože v tomto smyslu téměř vůbec nefungují?

0 2
možnosti

J93i58r43i 33P65i27l59n30y

25. 11. 2021 11:26

Doba a lidé jako vy jsou zvrácení. Člověk, který je zdravý, covid nedostal a navíc se nechal očkovat- co kdyby, nemůže být bezinfekční.

0 0
možnosti

J44a18n 50Z24e36m72a39n

26. 11. 2021 0:01

Neříkám, že člověk, který je zdravý a covid v minulosti nedostal, nemůže být bezinfekční.

Naopak článek je právě o tom, že to je to podle známých dat evidentně přesně naopak. ;-)

2 0
možnosti

Předvčírem jsem napsal článek na totéž téma. Je tu drobný "zádrhel", který neuvažujete. Počty hospitalizovaných je třeba vždy uvažovat vůči velikosti té které skupiny. Neočkovaných je dnes méně, ale v nemocnicích více. To znamená, že očkování jistou úspěšnost má - která ovšem klesá s rostoucím věkem. V nemocnicích s vážným až horším stavem covidu s naprostou převahou vítězí lidé 65+ (případně 60+).

Pak je tu faktor prodělané nemoci. Tam čísla ukazují jasné vítězství, protože tito lidé jsou dnes v nemocnicích v nižších desítkách. Tedy je jich o dva řády méně než ostatních. Jejich úmrtnost je téměř nulová.

Jenže je tu problém, kolik lidí covid prodělalo a nejsou zaneseni v oficiální evidenci. Tento faktor pak svědčí v neprospěch neočkovaných, kteří zároveň covid neprodělali dříve. Samozřejmě především ve skupině starších lidí.

Z dat mi plyne jeden celkem důležitý závěr - u lidí z rizikových skupin dávalo smysl nechat se očkovat a pak se po vhodné době po očkování nechat nakazit a covid prodělat. Což mimo jiné znamenalo ignorovat nesmyslná vládní nařízení o náhubcích a snažit se prodělat nemoc přes léto, kdy byly nemocnice (pro každý případ) volné.

4 0
možnosti

Pozdě bylo kolem 10. září 2021. Pokud něco takového vůbec někdy mělo nastat.

1 0
možnosti

Švédsko si zatím ještě nevyrábí zbytečně bezpříznakové s pozitivním testem, takže mají jen 2000 infikovaných za den, úmrtí v jednotkách, což znamená, že ČR, která má desítky úmrtí za den (někdy dokonce kolem 100 zemřelých), se neumí postarat dobře o péči v sociál. ústavech (ani v těch švédských nejsou naočkováni všichni, jde o správnost celk. péče). V USA prý nemocnice rutinně používají test zároveň pro covid, RS virus a chřipku, to by se mělo u rizikových pacientů dělat také u nás, zjistit hlavní respirač. problém. Zatím Švédsko mělo 68,9 % plně očkovaných, což není dramatický rozdíl oproti ČR. Na rozdíl od nás si ověřují protilátky mj. u nejstarší populace - na dobrovol. bázi.

0 0
možnosti

Babiš má zvláštní nadání - vytvářet chaos. Ihned následuje jeho sdělení, že tomu tak není. Kampaň, účelovka. Už 2 roky národu říká - Zítra něco vyhlásím. Sice nevím co, ale bude to bomba! Pátek - "Neříkám tak ani tak. Uvidíte ovšem, že na moje slova dojde. Jsme Best. Řiďte se tím ! Čau lidi" Vyčkám tedy, na pátek. Pozítří bude lépe ... :-)

4 0
možnosti

Vienna.at/mehr-impfdurchbrueche-derzeit-41-prozent-der-infizierten-geimpf/7189018: Více případů nakažených po očkování, nyní 41 % infikovaných očkovaných. Vychází se přesně z úředních čísel rakouského úřadu AGES: V období 11.10.-7.11. bylo ze 72 794 případů covid-19 s příznaky nemoci 41 % plně očkovaných. Rakousko do této statistiky zahrnuje jen laboratorně potvrzené případy a navíc jen s příznaky nemoci (nikoli bezpříznakové), a jde jen o plně očkované (nikoli jen částečně). 41 % je strašně moc, v článku se konstatuje dramatický nárůst nakažených po plné vakcinaci. Politici ale neměli odvahu to veřejně naplno přiznat, místo toho obvinili neočkované a uložili jim lockdown, přestože mezi nimi bylo hodně těch s přirozenou imunitou. Někteří odborníci, zděšení tím nárůstem infikovaných po očkování se v Rakousku snaží dokládat, kolik smrtí a hospitalizací se ušetřilo díky vakcinaci: s tím já nepolemizuju, ostatně nemohu si ověřit, z jakých podkladů vycházejí. Masivní selhávání vakcín je však bohužel prokazatelné. Už z tohoto důvodu nelze vinit neočkované, už z tohoto důvodu má smysl ověřovat protilátky jak u uzdravených, tak u očkovaných. A z tohoto důvodu je třeba si přiznat (jak učinila mj. UK), že virus nelze vymýtit očkováním, je třeba s ním umět opatrně normálně žít. Kontrolovat celkově správnost péče v sociál. ústavech, bez nátlaku na tyto jedince - nechť si sami očkování zváží, je to jejich život. Mívají těžší komplikace po očkování (zdroj SÚKL: křehčí senioři mohou mít těžší průběh komplikací po očkování).

4 1
možnosti
Foto

Nechápu nechápavost. Nenávidím lidskou hloupost. Je mi protivná nadutost, ale vůbec nejvíc mi vadí arogance, ignorace, egoismus a egocentrismus. A že už tyto negativní vlastnosti napáchaly v této zemičce za cca 30 let škod jak ve světadílu.

Mám zásadní výhrady k tomu, jak stávající vláda zavedla a řídila opatření proti viru a Covidu. Svým diletantským postupem se podepsala na zdraví a psychice celé generace a davy lidí přivedla do houfu odmítačů všeho.

Jenže copak nevnímáte, co se v souvislosti s očkováním sleduje především? Copak nesledujete názory lékařů a specialistů? To opravdu nechápete, že celý ten boj se soutřeďuje na nezahlcení nemocnic? Že už si nikdo nedovolí tvrdit nic o samospasitlnosti očkování? To vám nedochází, že pro VŠECHNY občany znamenají obsazené nemocnice covidem nemocnými a co by nastalo při kolapsu nemocnic? To fakt jste, vy odmítači zeměkoule, tak slepí, hluší a nechápaví? Fakt nechápete, co svou zabejčilostí způsobujete?

Jak jsem napsal, opatření vlády vesměs považuji za zpozdilá, neodborná a neefektivní. To však neznamená, že dokážu ignorovat hrozbu kolapsu zdravotnictví. To mi nikdo neordinuje ani nepodléhám masírce a kampaním. To mi velí můj (díky za jeho stálé fungování) zdravý rozum, vlastní hodnocení situace a posuzování možností, variant a dopadů.

Zkuste to, prosím, také. Vy všichni, co jste kategoricky proti.

Díky.

10 7
možnosti

J81a52n 91Z87e55m36a72n

24. 11. 2021 15:01

Čistě pro zajímavost na podzim minulého roku jsem se u lidí, kteří to mohli ovlivnit zasazoval o přednostní očkovací schemata pro rizikové skupiny, protože jsem v datech viděl to obrovské riziko, které pro ně ta infekce představuje (-poslední verze ještě nekontaminovaná "deltou" s jinými parametry vč. smrtnosti zde: http://000.sweb.cz/Priloha%205g%20v0%20(1)-OK.pdf ).

To se sice podařilo prosadit, jenže celá kampaň se naprostou dezorganizovaností tak vlekla, nejspíš než se vůbec dohodli, jak to vlastně budou dělat, že do kulminačního bodu té poslední vlny na začátku března se těch 65+ podařilo naočkovat jen cca 3,1% jejich populace a vakcína, která tehdy ještě prokazatelně velmi dobře fungovala proti tehdejším variantám, jich těch důchodců bohužel už moc nezachránila.

Nyní ale už je jasné, že ty vakcíny jsou zastaralé - lapidárně řečeno jako loňské chřipkové vakcíny - a protože vlády testuhodně nevyužily nabídky výrobců těch vakcín aktualizovat je na nové varianty, máme tu (a i jinde) takový mazec jak máme a v nemocnicích je už jen kosmeticky méně těch očkovaných než těch neočkovaných. A právě protože hrozí zahlcení nemocnic a další kolaterální necovidová nadúmrtí z důvodů nedostupnosti včasné a adekvátní péče, je třeba s tím urychleně něco dělat.

6 0
možnosti

Bývá zvzkem, že lidé, kteří o problému nic neví mlčí. Vy jste výjímka nejenže nemlčíte, ale trapně lžete zkreslenými pseudostatistikami.

2 11
možnosti

J24a88n 68Z68e64m78a16n

24. 11. 2021 15:23

Zajímavé, že již mám jen méně než tři hodiny po zveřejnění článku v mailu několikeré pozitivní ohlasy na článek i od veřejně známých odborníků v dané oblasti.

Vy asi musíte být imunologem, vakcinologem a statistikem úplně zásadního významu, když používáte obrat "trapně lžete zkreslenými pseudostatistikami".

Můžu tedy poprosit o seznam vašich vědeckých publikací, velmi by mě to zajímalo - jak to podle mé zkušenosti bývá u skutečných kapacit v oboru, určitě tam bude něco, co jsem dosud ani netušil.

3 1
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Studoval jsem elektrotechniku a psychologii a dostal doktorát v oboru psychologie a historie terorismu. Dále intenzivně studuji nejširší otázky geopolitiky. Pracoval jsem i jako poradce v Senátu PČR a pro prezidentskou kancelář. Léta předtím řešil koncepční otázky v síti CZFree. Žiji převážně v cizině, ale do ČR se často vracím si do hospody zakouřit.